Pladebutikker i Dusseldorf anno 2023

Dusseldorf ligger i delstaten Nordrhein Westfalen og er en røvssyg industriby uden de helt store højdepunkter. Men er der vinylbutikker i Dusseldorf? og er de i så fald gode? Det kan du finde lidt ud af ved at læse med her!

A & O medien Schadowstr. 11 40212 Dusseldorf Germany

Denne butik er stor, temmelig stor. Her forhandles kun nye medier til ret hampre priser. 30 euro for et nyt repress af Nirvana Nevermind. Det er et sted, hvor man ikke går forgæves, med mindre man leder efter dødsmetal, blackmetal, trash eller thrashmetal. For det hårdeste butikken sælger er represses af Kill em all med Metallica.

Der er et åndssvagt stort udvalg af alle andre genrer, inklusive klassisk musik på LP og CD. World, Jazz, Religious, you name it.

Der er også en rimelig stor Records Store Day rest-sektion. her findes man blandt andet “the Cure” med “show”. Et ganske fint fund, hvis ikke butikken havde sat prisen op til 70 euro.

Her kan man så starte diskussionen om de fysiske butikker skal “gemme” RSD udgivelser og sælge dem, når de er steget i pris? Eller om de bare skal sælge det de kan på dagen.

Det gider vi ikke diskutere, man kan blot konstatere at denne butik har varerne, og at man får lov til at betale Discogspriser for dem.

Her sælges også musikbøger, både på tysk og på engelsk- vi så ingen kassettebånd i butikken.

Der er to skranker, hvor man kan tale med personalet, hvis man altså kan få dem til at kigge op fra deres computere. Den ene ekspedient sad og surfede petroleumslamper på EBay,
den anden ekspedient sad også og kiggede meget intenst på sin computerskærm i en sådan grad, at vi opgav at købe noget og gik vores vej.

Dusseldorf er hjemby for det tyske punkband Die Toten Hosen (De døde bukser), der tilmed en gang har sponseret byens stolthed fodboldholdet Fortuna. Dette er også årsagen til at der var flere eksemplarer
af Die Hosens bagkatalog alle represses og alle til ret høje priser.

Som man kan se på billederne forhandles der bootles her, ikke counterfeits, men bootlegs – liveoptagelser optaget uden kunstnerens velvilje.

Efter et kort stop for at tanke drikkevarer i EuroShop gik turen videre til:

Rainking Record Store Düsselthaler Str. 2, 40211 Düsseldorf

Denne butik overrasker. For man tror at der kun er et lille firkantet rum, fyldt med medier, men der er faktisk en åben dør bagest i lokalet, der lede ind til et mindre rum, hvor der er et stole arrangement,
en kaffemaskine, samt en lyttestation.

Det er også her et enormt antal singleplader opbevares, alle sorteret og sat i kasser, der var også en dør her, der ledte en til den klassiske sektion, der er overraskende stor.

Bagest i dette lille lokale lige overfor den dør, man kom ind af, er der endnu en dør, der leder ind i et ret stort rum, hvor der er vinyl og CDer fra gulv til loft.

Her finder man også billigsektionen, hvor du kan få 10 plader for 10 Euro. Det er så heller ikke ligefrem fra øverste hylde.

Butikken sælger kun brugte medier, så ingen represses, ingen nye plader. Eller der sælges faktisk nye plader fra en papkasse, hvor de lokale bands kan stille deres udgivelser til salg.

Der var også en fin lille bånd-sektion mest med punkbånd.

Udvalget var generelt fint, men kun 60 plader i Heavy Metal sektionen, hvor Uriah Heep og Jethro Tull også havde fundet plads. Der var intet af det tungere. En ganske fin punksektion og alle priserne var ganske rimelige i den lave ende.

4 Euro for en Billy Idol maxi for eksempel. Maxisektionen fyldte cirka 300 plader og var ganske varieret i udbud og priser fra 2 til 17 euro.

Alt i alt må Rainking siges at være den bedste af de to butikker vi fik besøgt. Det var kun her vi købte noget, dog ikke rigtigt noget af stor værdi.

Huske at læse de andre indlæg om vinylbutikker! Brug søgefunktionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.