Pladebutikker i Warszawa Polen

Pladebutikker i Warszawa

Plader i Polen? Nærmere betegnet Warszawa, er det muligt at grave andet end gamle slidte Polton pres af klassiske udgivelser?
Følg med når vi graver efter brugte og nye plader i Polens hovedstad.

De fleste der har været i en pladeforretning ved, at det er yderst sjældent at der er åbent før 10. Om pladeforhandlere godt kan lide at sove længe, eller om der er videnskab bag de sene åbningstider ved jeg ikke.

Det lykkedes dog at finde en pladeforretning i Warszawa der åbnede allerede klokken 9. Så turen gik i mod

Perfect Music Sp. z o.o.
al. Jerozolimskie 85/lok. 21, 02-001 Warszawa

Pladebutikken var ikke at finde, forsvundet, borte og helt væk. Så det var lidt svært at anmelde den. Der var simpelthen ikke nogen butik, der hvor den skulle være?

Turen gik derfor videre til

Asfalt Winyle i Wino
Mysia 3, 00-496 Warszawa

Når man kommer til adressen er der ikke nogen vinylbutik at se. Det var jo rimeligt nederen i forhold til at perfect Records heller ikke var til at finde.

Dog kunne man på Google Maps se at der for nyligt havde været nogen i butikken. Men på facaden stod der “COS”. Vi gik ind alligevel og det viste sig at der var en trappe med et skilt! Butikken med plader og vin ligger på anden sal.

Selve butikslokalet er et stort aflangt åbent rum med rækker af bladrereoler og vinreoler. Her var der styr på sagerne både med hensyn til vin og vinyl. Det var næsten som at være i Candy Records i Køge.

Der var vin og vinyl i lange baner. Her er der kun nye plader, men til gengæld mange af dem og også de lidt sjovere ting, man ikke ser så tit.

Eksempelvis har de alle vinylplader med Agnes Obel til salg her på nær den limiterede 10tommer man aldrig ser.

Alting er sorteret alfabetisk men i ret brede kategorier som “Rock, Pop, Indie”. som må siges at skyde ret bredt. Her stod Nuclear Assault sammen med Tina Turner.

Lidt spøjst så havde de en del ældre Record Store Day udgivelser der blot stod med resten af pladerne. Priserne var lidt højere end i Danmark, men udvalget var også fint.

Der røg en enkelt Joy Division Re-issue i kurven. Så gik turen videre imod

Megadisc Records
Nowogrodzka 44, 00-695 Warszawa

At sige at denne pladebutik også er svær at finde er en underdrivelse, vi gik forbi 2 gange før det gik op for os at den ligger i en kælder og der kun er et lille skilt på en brun dør, der afslører at her ligger der en pladebutik. Optimistisk tog vi i døren, men der var låst. (Følg os på Instagram for at se det billede). www.instagram.com/plademesser

Ejeren af Megadisc er ikke slave af et ur, åbningstider eller andet. En lang time gik, så kom ejeren vadende, han mumlede noget om sleep og lukkede så halvsurt vinylkælderen op.

Selve pladeforretningen er et firkantet lokale hvor musikken er delt op efter genrer. 98% af pladerne er nye og der stod kun en enkelt kasse med brugte plader på gulvet.

Selve prisniveauet er svært at udtale sig om, da 80% af pladerne ikke har pris på. Der er i øvrigt en del livebootlegs med Black Sabbath, Metallica og andre bands. En bootleg er en uofficiel optagelse hvor kunstnerne ikke tjener en øre på pladen.

På væggene hænger der flere plader, der var dog ikke noget der fristede i denne butik.

På vej hjem fra Megadisc skulle vi under en motorvej, nede i tunnellerne under vejen er der en plakatshop, hvor de også sælger brugt vinyl, ny vinyl og plakater.

Butikken består af et lille firkantet mørkt lokale med plader og plakater over alt. I det ene hjørne sidder ejeren og ryger og spiller skinger polsk jazz. En Oggi-nokki pladerenser summer blidt i baggrunden.

Det var faktisk en fin lille biks, hvor man også kan få renset sine køb for et lille ekstra beløb. Her var et kæmpe udvalg af jazz og en hel del brugte plader, dog til 50% over Discogspriser. Men man må slå til, hvis man ser en sjældenhed man mangler.

Har ingen ide om adressen, men den lå i tunnelerne under vejen ved hovedbanegården.

Der var lige tid til en pladeforretning mere næste dag. Turen gik til

Side One
Chmielna 21, 00-021 Warszawa

Den her butik ligger OGSÅ i en baggård, der er dog intet, der indikerer at der her ligger måske verdens mindste pladebutik, den mindste og den mest kvadratiske.

Da vi ankom var der allerede to kunder i butikken, der således var helt fuld. Der er måske 7 kvadratmeter butik og 3 kvadratmeter lager.

Her var der også rester fra RSD. Igen var det en udfordring at der ikke stod priser på tingene, det var dog en ganske hyggelig lille biks.

Konklusionen på pladebutikker i Warszawa må være, at det stadig er muligt at finde lidt gode sager, hvis man kigger sig for – Mest blandt mint plader, idet brugtmarkedet er overpriset her.

Vi håber I vil læse med en anden gang og keep spinning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.