Pladebutikker på Malta

Bay Street Mall Triq Sqaq Lourdes, San Ġiljan, Malta

Denne butik har alt: Lego Ultimate Collector Series Millenium Falcon til kun 1.150 Euro, spil til alverdens konsoller, fra Playstation 4 og 5 til Nintendo Switch, Xboxspil, bamser, popkultur og meget andet.

Herunder også To store reoler med vinylplader.

Her forhandles kun nye LPplader. Da butikken forhandler en del popkultur-relaterede ting er her mange soundtracks. Heriblandt en del udgåede Soundtracks.

Det ville være en oplagt mulighed for at tjene lidt penge til andre plader ved videresalg, der er dog bare et lille problem.

Denne butiks plader starter på 40. euro per plade og herfra går priserne så kun op. De udgåede soundtracks var nydeligt prissat efter Discogs og kostede således fra 70 op til 110 Euro per styk.

Ud over Originale Sound Tracks var der også en del genudgivelser, Pink Floyd, Iron Maiden og andre sikre sællerter, alt sammen prissat fra 40 Euro og op. Der var ingen brugte plader, ingen singler og intet vinyltilbehør.

Dog kunne man købe en kuffertgrammofon til sine plader – personligt ville jeg hellere have amputeret et ben med en sløv gaffel end at lytte til en kuffertpladespiller.

Alt i alt en fed butik med masser af popkultur og ikke så mange plader alt sammen til høje priser.

D’Amato Records 98 Triq San Gwann, Il-Belt Valletta, Malta

En af Europas ældste stadigt aktive pladebutik ligger i Valletta, der er hovedstaden i Malta.

Dämato records er en butik der i 1885 startede med at sælge voksruller til Edisons grammofon, herefter har man stille og roligt udvidet sortimentet. her forhandles alle slags formater og
alle stilarter fra ABBA til Burzum, hvor der hurtigt kunne fyldes et par huller i samlingen, hvis det ikke lige var fordi at pladerne også her starter på 40 Euro og op.

Der er rig mulighed for at købe merchandise, både butikkens eget brandede, hatte og bandtshirts. Priserne var dog i overkanten her også.

Der var også en ganske fornuftig brugtsektion, men igen med dyre plader. Det er tydeligt at se at butikken har monopol på brugt vinyl på Malta, så det var op ad bakke.

Bedste mulighed for at købe billige vinylplader må være et loppemarked.

Dämato records er delt sådan op at disken er indenfor til højre og så træder man ned i et stort rum med brugt vinyl til venstre og nye plader og cder i resten af rummet. Der er gjort noget ud af udsmykningen og det er en meget flot butik med billeder af deres historie.

Skal man købe noget i denne pladebutik, skal det være fordi man ikke kan købe det andre steder, hvilket KAN være tilfældet med Burzum.

Alt i alt en fin tur til Malta, men pladekøb blev det ikke til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.