Pladebutikker i Vilnius, Litauen

Turen var gået til Vilnius, hovedstaden i Litauen, der skulle findes pladebutikker og graves vinylplader.

Vi boede dejligt centralt med let adgang til floden Neris, hvor man på den ene bred (Eller faktisk inde på gaden nær bredden) findes en lille vinylshop.

Som sædvanligt (fristes man til at sige) var GPSen i telefonen noget skæv på den. Så der, hvor der skulle ligge en pladebutik i følge Google Maps, der lå en cykelhandler.

Vi gik 30-40 meter længere ned ad gaden og der lå pladebutikken i første sals højde!

En trappe ledte op til en lukket dør med en Depeche Mode plakat påklistret.

I Litauen bruger man Euro, da landet er en del af den europæiske union og sørme også Nato.

iMuzika SHOP A. Goštauto g. 3, 01106 Vilnius, Lithuania

Selve pladebutikken var et aflangt lokale med en disk nede for enden på højre side var der reoler med CDer og i midten af rummet ryg til ryg to rækker reoler med nye plader.

Det hele sorteret alfabetisk og efter genre.

Langs venstre væg var endnu en rækker reoler med nye plader og for enden af den var der et område med udsalg og nyheder.

Denne vinylbutik sælger kun nye plader og nye CDer, så der var intet brugt nogen steder.

Priserne fulgte slavisk Discogs, så den nye LP med Depeche Mode Memento Mori kunne fås i sort vinyl til 35 Euro, Rød vinyl til 46 Euro og til sidst en specialudgave til 77 Euro.

Ved siden af udsalgshylderne var stablet en masse pladeforsendelsespap. Så ved man bare, at der sælges på Discogs og det bliver svært at gøre et vinylkup.

Ejeren sad og kiggede ind i sin computer under hele vores besøg, hvilket er svært at forstå, der er kunder i butikken med penge i lommerne, hvorfor ikke lige hilse på kunderne, få dem til at føle sig velkomne?

Anyway, det blev kun til et kort visit, da man ligeså godt kunne handle sine vinylplader derhjemme.

Her var samme udvalg og samme priser som de danske pladebutikker.

Næste butik vi nåede var

MB Vinylomania Pylimo g. 32, 01135 Vilnius, Lithuania

Det var svært at se, at der lå en pladebutik her.

Man træder ind i hjørnet af et aflangt rum, hvor ejerens disk står i det andet hjørne. overalt er der plader. På gulvet kassevis af maxisingler, på hylderne masser af nye og brugte Lper

i en skøn blanding, dog alle sorteret efter genre og derefter alfabetisk. På væggene hang specielle plader, Beyonce den med hesten til 107 euro blandt andet, så ved man godt hvad klokken er slået.

Her var ingen counterfeits og ingen bootlegs, de brugte plader var prissat rimeligt og så alligevel ikke, der var eksempelvis tre eksemplarer af Pink FLoyds The Wall, der koster 200 kroner herhjemm brugt.
De stod til 33, 46 og 51 Euro. Det må have været standen, der var forskellen, men ingen gider vel betale 90 kroner mere for den samme plade.

Ejeren nikkede goddag, (De taler ikke skyggen af engelsk i Vilnius), hvorefter han satte noget tangomuzak på til stor morskab for hans ven, der også stod ved disken.

De nye plader var sat efter Discogspriser og varierede, der var et ganske fint udvalg af alle genrer og et ganske fint brugtsortiment også.

Alt i alt en vinylbutik, hvor der skal graves hårdt efter sort guld. Det kan dog lykkes, alene på grund af det store antal plader i butikken

Vinylomania var den bedste af de to pladeshops i Vilnius vi nåede at besøge.

Husk at dele og like i vildskab, læs også vores andre artikler om pladebutikker ved at bruge søgefunktionen i bunden af siden.

Butik 1

Herover butik 2. Bemærk kasserne med 12ere på gulvet og ejeren og hans ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.