Pladebutikker i Berlin Part 3

Jagten på brugte plader i Berlin part 3

Mandagen startede med lidt herlig skoshopping, for det kan man jo altid bruge 3-4 timer på. Efter denne skønne udflugt var turen kommet til at grave lidt brugt vinyl. På Kastanien Alle ligger butikken Franz und Josef, der er ret berygtet for at have en ejer med en stor røvsprække, der virkelig ikke kan lide kunder, andre mennesker eller at folk rører ved hans plader.

Vinyl i Kreuzberg Berlin Franz und Josef

Franz und Josef

Det var simpelthen løgn mand! Vinylbutikken var lukket! Nu fik jeg ikke oplevelsen af den mavesure mand! Lillemor kunne godt se skuffelsen i mine øjne, så hun bevilligede at vi kunne gå i Musik departement, der også ligger på Kastanien Alle et par hundrede meter ned ad gaden.

Musik Departement Kastanien Alle

Super fin fyr der har denne biks, hvor alting står snorlige, hans 12er sektion var rimelig vild med remixes af Bananarama, Sisters of Mercy, Gary Numan og New Order, der var også en hel del re-issues og en original Beastie Boys tour t shirt fra 1987. Der er ikke det helt sindssyge udvalg i brugt vinyl, men han har et stort udvalg af CDer. Jeg fik lukket et par huller i samlingen og der var god stemning da turen gik ned i mod stationen.

Musik Departement Berlin

Vinyl i Kreuzberg Berlin Franz und Josef part 2

Da vi igen gik forbi F & J så jeg en gigantisk røvsprække og lige foran den gik en stærkt svedende mand og kastede vinylkasser op på et intermistisk campingbord.

HALLELUJA Jesus Franz und Josef var opstanden fra de døde!  Lillemor var ikke imponeret over dette mirakel, men hun blev plantet på den økologiske LGBT-støttende cafe der er nabo til vinylhulen med en stor cappuchino, så blev der ro.

Franz und Josef der graves!

Rygterne siger at ejeren af denne pladebutik smider en ud af butikken, bare fordi han har lyst, fordi man bladrer for hurtigt, fordi han ikke kan lide mennesker, eller andre random grunde. Min nervøsitet var til at føle på, da jeg ængsteligt bladrede igennem guldet, for hold nu op, hvor var der mange fede plader. Cure, Joy Division, Iggy, Alternative TV, Smiths og masser af dem.

Der var selvfølgelig også Tysk/polske/whereever piratpres, men det kan jo ikke undgås nu om dage. Jeg tog en god håndfuld brugt vinyl og betalte manden, ansporet af at han ikke smed mig ud spurgte jeg om jeg måtte tage et billede. Han frøs et kort øjeblik og nikkede så. Mal LOS! sagde han.

Vinyl Berlin

Konklusionen på pladebutikker i Berlin

Der er ingen tvivl om at Berlin er den fedeste by at grave vinyl i! Specielt Franz und Josef var en guldåre for min smag. Loppemarkeder med vinyl var mest de professionelle krejlere og ikke så mange private sælgere. Der er meget guld i Berlin og der er mange skobutikker win win! Næste gang går turen til Madrid, hvor der skal graves vinylguld. Skriv eventuelt et forslag til fede pladebutikker i Madrid i kommentarfeltet.

Husk du også kan læse om vores vinyljagt i USA.

På forhånd tak!

PS vi har også en facebookside, hvor man gerne må like og dele, hvis man gider.

PS PS Se også dette indlæg om pladebutikker i Berlin fra Berlinblog https://berlinblog.dk/2017/04/21/der-er-rigtig-mange-fede-pladebutikker-i-berlin/

Franz Josef Berlin

3 tanker om “Pladebutikker i Berlin Part 3

  1. Vi må være gået lige forbi hinanden. Jeg kom fra Vinyl departementet og op til ham den sure. På campingbordet udenfor var der en L.Cohen plade til ganske få penge, lige da jeg på inderlommen ser at det er en billig kopi kommer ejeren forbi, snupper Cohen fra mig, kigger surt på mig og spørger om:”alles gut”. Jeg går rystet op mod Kulturbryggeriet og møder en flink gammel dame med den næste pladebutik…..Med vinyler hilsener fra Henrik P. (Amatørentusiast og indehaver af http://www.Henryshyldemeter.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.