Pladebutikker i Amsterdam

At jage eller ikke jage Det er spørgsmålet.

To timers ophold i den hollandske hovedstad og hvad gør man så?
Stæser ud af konferencehotelletpå pladejagt inden man skal i lufthavnen selvfølgelig. Tid til lidt shopping i Amsterdam.

Første stop har fået stor ros inde på internettet, hvor tidligere kunder roser udvalget, betjeningen og priserne. Forventningerne var derfor store, da jeg trængte ind ad døren. Hold nu kæft en rodebutik!

Second Life vinyl Prinsengracht 366, 1016 JA Amsterdam

Butikken består af et stort rum i gulvplan, med en spinkel trappe op til en lille og endnu mere overfyldt førstesal. Her stod kasser med singler, med en halv flyttekasse CDér ovenpå og ovenpå CDérne en frugtkasse fuld af Lpér. Kun en gang i mit liv har jeg set en mere overfyldt pladebutik.

Intet er sorteret, kigger man under “80ermusik” finder man punk, schlager og pop. Heldigvis er noget af sortimentet sorteret alfabetisk, men CDerne er bare kastet op overalt. Der er også forskellige kategorier som, funk jazz soundtracks med mere. Der sælges fortrinsvis brugt vinyl her.

At der bliver solgt plader er vel nærmest et mirakel, der MÅ være kup at gøre, hvis man orker at bladre alle bunkerne igennem.

Ejeren er ganske flink og stod og hørte en ridset Doors plade imens jeg var der. Priserne var ganske fair og på niveau med priserne i de danske Facebooksalgsgrupper. Desværre var der ikke det helt store sortiment inden for mine genrer, så jeg måtte hastigt videre til.

Record Palace Weteringschans 33-A, 1017 RV Amsterdam

Denne pladebutik er også i to plan, et lille kvadratisk forrum med en trappe op til et stort rum fyldt med bladrehylder. Her var der styr på alting. Pladerne var sat op efter genre og i alfabetisk orden. Står du lige og mangler en Taiwanesisk “Desire” plade med Bob Dylan, så er det Record Palace det rigtige sted.

Apropos Dylan, så var der uden at overdrive cirka 200 plader med Robert Zimmerman Jr. Et andet band der var rigt repræsenteret var Rolling Stones, det var helt uhyggeligt så mange plader der var med Stones.

Sortimentet var både brugte og nye plader, priserne var lidt i den høje ende, men det er de som regel når sortimentet er i orden. En af de fede ting ved denne butik var de signerede plader, der hænger på den ene væg. Var det noget med en Velvet Underground plade med bananen stadig siddende på? Signeret af Lou Reed? Så er det også her.

Der er et stort sortiment af rock, indie, punk og lidt mindre jazz og heavy metal. Det er ikke hver dag man finder tre Dead Kennedys maxier i en pladebutik. En lidt spøjs ting er at her sælges bootlegs, altså live optagelser af bands, der trykkes og sælges ulovligt.

Ejeren var ganske flink og han rensede endda et af mine køb på sin Okki Nokki pladerenser inden pladen røg i posen. I Danmark tager forhandlerne gerne 20 kr for at rense en plade. Alt i alt et fedt sted med mange fede plader og god betjening.

Alt i alt er Record Palace helt klart det bedste sted af de to pladebutikker i Amsterdam vi nåede. Vi må tilbage og kigge resten igennem.

2 tanker om “Pladebutikker i Amsterdam

  1. Tak for info. Jeg skal til Amsterdam i August og vil lige kikke indenfor i butik nr. 2.
    Mvh. Per-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.