Pladebutikker i Wien

pladebutikker i Wien

Vinylbutikker i Wien

Turen gik til Wien i forbindelse med noget arbejde ,så det var tid til at grave noget vinyl, den ene fridag der var til rådighed.

Der er mange pladebutikker i Wien, så det gjaldt om at holde tungen lige i munden og finde et par stykker med godt ry og gode priser.

Først var det dog søndag og i det katolske Østrig er alt dermed lukket. Heldigvis var der i følge Google Maps loppemarked, så der skulle vi hen med løfter til Sheriffen om at så kunne hun finde nogle nye lysestager til entreen.

Ind i en sporvogn, ned i en U-bahn, vade 300 meter for at konstatere at der aldeles ikke var noget loppemarked. En af de indfødte med grønt hår (en ældre dame) fortalte at om sommmeren var der kun loppe om lørdagen. Klart altså! Men så var jeg jo meget mere spændt op til om mandagen.

Som sædvanlig er der ingen pladebutikker der åbner før 10. Så der blev lagt en grandiøs plan, så der kunne besøges så mange butikker som muligt, i den rækkefølge de åbnede. Det betød at første butik på listen var Rave up records

Rave up records Hofmühlgasse 1, 1060 Wien

Denne butik er to kvadratiske rum, i det første rum er der LPer og i det bagete rum noget han kaldte CDer hvad det så end er.
Butikken har for det meste kun nye plader dog er der nogle fede fede plader hængt op på vægggen højt oppe Dette er ejerens private stock som man kun kan købe af hvis man får lov. Der var The Smiths singler i stort antal og andre lækre sager. Prisninveaeut var meget normalt og der var mange forskellige genrer. Det blev dog ikke til noget indkøb her.

Record Bag Kollergerngasse 4, 1060 Wien

Mæste butik var Record Bag Kollergerngasse 4, 1060 Wien, der dog havde valgt at lholde lukket den dag jeg kom forbi, det så ellers ud til at være en meget fed butik. Vi tog forbi igen om tirsdagen, så I skal da ikke snydes for anmeldelsen. Butikken sælger kun Ny vinyl og ingen jazz, ingen heavy metal, men masser af T-shirts og merchandise. Der er en kæmpe stor Record Store Day sektion, men priserne er opskruede til Discogs niveau. I baglokalet er der tøj tøj tøj og et prøverum, det ser man ikke så ofte i en pladebutik.

Schallter Records Westbahnstraße 13, 1070 Wien

Turen gik videre til Schallter Records Westbahnstraße 13, 1070 Wien der ligger på et hjørne. Denne butik er et stor kvadratisk rum med mange forskellige genrer og et hav af gamle grammofoner.

De følger Discogs priser stramt og der er ikke det store potentilale for flipning. Dog har de et superfedt jazzsortiment og lækre ting som punk bokssæt og andre lækkerier. Fint udvalg og flink ejer, der er en brugt sektion, men den lugter virkelig af nikotin i voldsom grad.

Overfor ligger Substance. Der virkelig er et sted for det alternative.

Substance records Westbahnstraße 16, 1070 Wien


Der stod en pige bag disken i en tynd t-shirt uden BH på, der er jo altid et godt trick til at få mænd ind i butikken, men hold nu kæft det var meget fedt musik. Virkelig mange fede plader man ikke finder nogen andre steder. Utallige genoptryk lidt pirat men også en del brugte lækre sager . Der røg en del i kurven der skal jeg hilse at sige.

Der var også en sektion med Record Store titler helt tilbage fra 2012 Der var også enkelte titler der var udsoglt mange andre steder som RAmones live og andre RSD ting.

Hele butikken er centreret omkring alternative indie heavy punk grunge rockk, med kun en smule jazz og lidt fyld. Flink betjening og stort smil fra den søde pige. Du kan også købe tøj og kassettebånd i denne aflange butik der fylder to rum.

SÅ gik turen videre til

Dynamic Record store Esterházygasse 32, 1060 Wien

Denne butik var ejet af en kvinde der sod og talte i telefon de 20 minutter jeg var i butikken. Der er kun et stort firkantet rum, med masser af tøj og ikke så mange plader.

De få plader der er i butikken er delt op efter genre. Her forhandles alle former for rave techno gabber hard style og alle andre slags techno music og tøj, Der var udsalg på tøjet men det var ikke så pænt. Et hurtigt visit med en fraværende ejer

Næste butik var et antikvariat

Teuchtler Schallplattenhandlung u. Antiquariat Windmühlgasse 10, 1060 Wien

Her stod der en dame på 40 en dage på 60 og en mand på 30 De to damer vidste intet om priserne så de skulle spørge manden hele tiden. Nogle af pladerne var der pris på, men der kan sagtens krejles om prise, hvis man er til den slags.

Butiikens lager er opdelt alfabetisk Så du finder Sabrina ved siden af Slayer. og Soundgarden ved siden af Saxon. Der var alle stilarter og meget mget meget af det altsammen møget ned i kasse ind på hyder i et gigantisk kaos, der ville få et ordensmenneske til at løbe skrigende bort.

Priserne var yderst rimelige, men husk at tjekke standen for de ting der slges her kan være ret slidte eller have ridser.

Det mest irriterende ved denne butik var alle de surister der prøvede at bevæge sig rundt i de smalle gange mellem reoler og skuffer med plader. Alle tre ejeree var dog enormt søde og jeg fik da også lidt rabat her. En god oplevelse når man godt kan lide at cratedigge.

Så gik turen videre til Totem

Totem Records Zollergasse 18

Butikken er svær at finde, da den ikke har noget skilt og Google Maps mener at den ligger 15 meter længere nede ad gaden end den fysiskt gør.

Denne butik åbner klokken 14 Ja klokken 14! Der er et rum, ganske lille og firkantet og der er tre reolder med plader en med CDer og to tøjstativer.

Hele butikken er dekoreret med dyrekranier, udstoppede geder og andet satan parafenalia. Ejeren sad ned bag sin computer under hele mit besøg og talte ikke til mig. han var optaget af Discogs.

Han var fan af Pungent Stench og havde hele deres bagkatalog og en del merchandise fra dette band i butikken. Der var en lille sektion med en meget blandet landhandel brugt vinyl, men priserne på ny vinyl var rimelige, her var alt fra Toto til Testament.

Der var dog ingen priser på de brugte plader og ejeren indbød ikke ligefrem til hyggelig samtale som han sad der og tronede bag sin skærm. Butikken minder meget om Wizard from the crypt i Hackney, som du kan læse om her.

Nu var klokken blevet 15 og næsten fem en halv times vandren og cratedigging havde sat sine spor på mit trætte legene, det var tid til at finde en Fritz Kola og en kebabber mit pommes.

Hvis jeg kun havde tid til to pladebutikker i Wien ville jeg vælge Teuchtler Schallplattenhandlung u. Antiquariat først og derefeter Substance.

Teuchtler er en skattekiste af ukendt guld hvor du finder en original Pantera Vulgar display of power til 60 euro ved siden af Patsy cline til 3 euro.

Et skattekammer af ukendte dimensioner. Substance er et mekka af alternative og mangler du lige et Residents 2nd annual report optryk til 21 Euro så skal du i Substance. Der er i øvrigt tre lyttestationer og du må meget gerne høre pladerne også de nye inden du køber.

Det var enden på pladebutikker i Wien artiklen, husk at give vores Facebookside et like, hvis du vil orienteres om nye indlæg.

Næste gang går turen til Storbritanien!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.