Pladebutikker i Washington DC

Pladebutikker i Washington DC

Blandt pladebutikkerne i Washington DC er Smash Records nok den mest kendte, ihvertfald i punk og alternative genren. Hvis du er en af de trofaste læsere (og tak for det) vil du vide at vi begge er til den lidt mere alternative rock og rul. Vi anmelder dog gerne andre vinylforretninger, hvis der nu kun er en i nærheden.

Turen gik til USA nærmere bestemt Washington DC, hvor der var noget arbejdsrelateret på tapetet. Flyveturen derover foregik med SAS hvilket kun kan anbefales. Sheriffen var taget med for at shoppe igennem og arbejdet skulle også passes.

Der skal dog som altid når vi er ude at rejse kigges i pladeforretninger. Vi betragter det nærmest som en pligt at gennemtrawle alverdens vinylbutikker, så I andre slipper for det. Det er et spinkelt håb at vore anmeldelser af pladeforretninger verden over kan være med til at gøre en positiv forskel.

Smash Records pladebutik Washington DC

Smash records

Adress 2314 18th St NW, Washington, DC 20009 Butikken ligger på et hjørne og har kun et lille vindue ud til gaden, havde ejeren ikke sat et stort rødt skilt ud på gaden var jeg gået lige forbi butikken. Butikken er et langt aflangt rum, der er fyldt med tøj og plader.

Smash Recods sælger alternative, indie, punk og metal og faktisk meget mere end det. For de har også en stor rocksektion og en del rodebunker. Ud over brugte LPplader sælger butikken vintage tøj, står du og mangler en “Redskins Super Bowl Champions 92” kasket, eller en original “Dylan and the Dead” tour-tshirt så er dette det rette sted. Du skal lige være opmærksom på at fx Dylan Tshirten koster 1500 kroner.

Lige når man kommer ind er der et lavt stativ med singler, der var mange gode i mellem til rimelige priser. Der er også en stor sektion med alternative, indie new wave, en klassisk rock sektion og lidt blues og soul. Et lille udvalg af kassettebånd og CDer samt bøger om rockmusik. Til sidst er der udsalgssektionen og en halvstor afdeling med ny vinyl, det meste af det nye er punk og heavy.

Ejeren er virkelig flink og snakkesaglig, bag disken hænger et lille skattekammer med sjældne plader, det måtte jeg ikke tage billeder af, så det må I selv opsøge. Priserne er yderst rimelige, selv om pladebutikken har en sælgerprofil på Discogs.

Joint Custody records pladebutik Washington DC

Adresse: 1530 U St NW, Washington, DC 20009 . Turen gik videre til Joint Custody. Dette er en havlstor butik, der også sælger vintage tøj, ny vinyl og brugt vinyl.

Her var der dog blevet plads til andre genrer end de alternative og der var blandt andet en kæmpe Jazz sektion. Bag disken sad ejeren og han havde også sit skattekammer bag disken, blandt andet nogle singler med Gorilla Biscuits og Poison Idea. I denne butik er de brugte plader og de nye plader blandet sammen.

Dog er alle plader tydeligt markeret om de er brugte eller nye. Alle priser og stand står på coveret og alt er sat op i alfabetisk rækkefølge. En lidt sjov detalje er at “Gorilla Mix” med blandt andet Freddy Fræk og Lim Karsen stod under punk. De danske bands “Halshug” og “hjertestop” var også repræsenteret i Joint Custody.

Her var ejeren også virkelig flink og rar, men priserne var lige en tand over dem i Smash Records og udvalget stort set det samme. Her var også en lille Records Store Day sektion, med plader til originale priser, der kunne nok gøres et mindre kup, hvis man er til den slags.

Det blev ikke til nogen indkøb i denne omgang. Nu var der tid til at gå i Som Records.

Som regel bruger jeg Google Maps til at finde rundt i de forskellige byer. Der var åbenbart noget galt med Maps for ifølge kortet stod jeg oven i pladebutikken, der var bare ikke nogen pladebutik. Jeg kiggede ned i en kælderskakt og der der! var pladebutikken, godt gemt af vejen i en kælder under en trappe.

Som Records pladebutik Washington DC.

Adresse; 1843 14th St NW, Washington, DC 20009. Butikken er ret lille og er kvadratisk med en lille disk i hjørnet, her er alle slags plader undtagen heavy metal og punk. Det hårdeste musik i butikken var et smadret Lou Reed album. Der er flest brugte plader i butikken i de fleste gængse genrer, oppe ved disken var der et udvalg af singleplader.

Ejeren var ikke særligt imødekommende eller snakkesaglig, der er nogle kup at gøre i hans “99 cent” kasse, husk at tjekke standen inden du køber. Her var der også nye vinyler, men ikke så mange igen.

Alt i alt var det en fin oplevelse at købe plader i Washington DC, der var mange flinke butiksejere og priserne var for det meste meget rimelige. Der er mange flere pladebutikker, så vi må hellere se at komme tilbage og anmelde flere.

Næste gang går turen til Wien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.