Pladebutikker i Dublin

Tower records

Pladebutikker i Dublin

Der var et par timer i Dublin, der skulle slås ihjel inden det atter var tid til at komme videre. Sheriffen bevilgede modvilligt at to pladebutikker kunne besøges i den tid der var til rådighed.

Tower records

Tower Records Dublin 7 Dawson St, Dublin, D02 X688, Ireland

Første stop var lidt af en tidslomme, det var nemlig Tower Records der ligger på Dawson street . Du husker måske Tower Records fra storhedstiden, hvor kæden havde filialer over hele Storbritanien. I dag er der to butikker tilbage i kæden, der for længst han skiftet ejer, begge butikker ligger i Dublin og bruger stadig det originale logo, de originale t-shirts osv.

Udvalget i butikken er enormt, der er kun nye vinylplader, CDer og merchandise og elektronik. Udvalget af Lper er enormt og der er virkelige mange plader man ikke ser andre steder. Der er også et stort bagkatalog af Record Store Day udgivelser til rimelige priser. Blandt andet Fleetwood Mac, Ramones og andre der går til højere priser på Discogs.

Der er alle genrer reprænsenteret og rigeigt af det. Der er også et stort udvalg af bokssæt med blandt andet David Bowei, Dylan med flere. Da vi var der nød vi godt af sommerudsalget, det blev altså en halvdyr affære.

Butikken er i flere plan og der er styr på alting med hensyn til alfabet og genrer. Virkelig som at gå i Tower Records i London i gamle dage.

Spindizzy Records Dublin

Nu gik turen videre til Spindizzy Records 32 The Market Arcade, South Great George’s Street, Dublin, D02 DH79, Ireland , der er lidt svær at finde idet den ligger i en arcade på adressen

Butikken er ikke særlig stor og består kun af et enkelt rum med reoler og en skranke bagest i lokalet. I denne pladebutik er der både CDer og vinylplader, der er en lille brugtsektion med fire rækker brugte LPer, oppe ved skranken er fire kasser singler.

Ellers er sortimentet for det meste repress altså genudgivelser eller nye plader. Der var lidt Recordstore Day titler, men slet ikke i samme omfang som i Tower. Priserne er de samme som man ser alle andre steder, så skulle man købe noget der var det mest for at støtte den lokale pladehandler.

Det vil vi i øvrigt gerne opfordre til, at man støtter sin lokale pladehandler i stedet for de store multinationale selskaber.

Bonus! Pladebutikker i Belfast

Det var sommer, det var sol og det var søndag. Så alt var lukket, men på St. Georges Market i det ene hjørne, står der en pladepusher med gode reelle plader. De ligger lige 10-15% under Discogs priser, så man kan godt være heldig at finde lidt guf der.

Markedet er kun åben i weekenden fra 10-16

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.