Pladebutikker i Rom

Brugte plader i Rom

Rom! Den evige stad, byen der er kendt for sine mange monumenter, kirker og folk på scooter. Kan man overleve trafikken her, kan man også overleve alle andre steder.

Sheriffen var med på turen og der var nedlagt forbud imod at besøge pladebutikker. Det lykkkedes dog med smiger og bestikkelse at få lusket Radiation Records ind.

Radiation Records

Via Romanello da Forlì, 14, 00176 Roma RM, Italy

Radiation Records Roma

Selve pladebutikken Radiation Records har et stort vindue imod gaden. Alt er holdt i en glad gul farve – perfekt til en pladeforretning, der overvejende sælger alternative, indie, heavy metal og punk på vinyl.

Et aflangt rum med skranken til højre og et mindre hjørne for enden af rummet med t-shirts. En lidt spøjs tshirt var en pink Joy Division tshirt med motivet fra Unknown pleasures pladen på.

Butikken er fyldt med plader og CDer, men uden at det roder. Det meste er inddelt i genrer og tilmed sorteret alfabetisk ovenikøbet. Det gør det altså en del nemmere at finde de Minor Threat re-issues man har ledt efter.

Radiation records har et smart system, hvor de gule etiketter viser prisen på en brugt plade og de hvide etiketter prisen på en ny plade- Så er man ikke i tvivl om en skive er genoptryk eller ej.

Der er et stort udvalg af plader i forskellige genrer og der var også udsalg da jeg var i butikken, det betød 12 Euro for en sealed plade. Ganske rimelige priser må man sige. Ved disken var et stort sortiment af rodekasser med singler, men ikke noget jeg havde tid til at kigge igennem. De var slet ikke sorteret, så held og lykke med at se dem igennem.

Radiation Records Roma

Ejeren var ganske flink og jeg fik lov til at fotografere hans lille rede i butikken, hvor de bedste ting står.

Turen gik nu videre til sidste stop.

The Vinyl Room

Via della Frezza, 53A, 00186 Roma RM, Italy

Pladebutikken fungerer både som galleri og pladeforretning. Begge dele lige dårligt. Der var måske 300 plader i butikken og cirka 20 fotografier. Det vil sige at hele det firkantede rum med skranken bagest var overset på små ti minutter. I følge Sheriffen var det bedste ved denne butik at der står en fin lille bænk ude foran.

Butikken havde et lille udvalg af brugte plader, hermed mener jeg helt almindelige plader, der var også scirka 40 sjældne plader, det var her at der stod nogle David Bowie bootlegs, altså liveoptagelser, men priserne var ret opskruede og titlerne ikke så interessante for mig. Hvis man er Bowiefan er det måske værd at opsøge denne lille vinylbutik.

En lille sektion med brugt italiensk vinyl udgjorde det sidste af brugtsortimentet.

Der var altså kun nye plader tilbage at kigge på – det var så lige en lidt spøjs ting idet der kun var reissues. Står du og mangler den nye med dit yndlingsband, så er det ikke her du skal handle. Der var kun genudgivelser af gammelt materiale – et lidt besynderligt valg når man skulle tro at mange ville købe nyudgivelser frem for de gamle travere på genudgivelse.

Betjeningen bestod af to herer, der sad og skændtes på deres lands modersmål uden at ænse at der var kunder i butikken. Det tog ikke mange sekunder før jeg var ude igen. The Vinyl Room var en skuffende oplevelse. Faktisk så skuffende at jeg liige måtte besøge en pladeforretning mere.

Pink Moon Records

Via Antonio Pacinotti, 5, 00146 Roma RM, Italy

Denne pladebutik er en af den slags butikker, hvor man aldrig går tomhændet hjem. Lidt ligesom når fruen liige skal i Matas for at købe en læbestift og så kommer hjem med make-up for 1.200 kroner. PInk Moon er en guldgrube.

Pink Moon er i to etager, når man kommer ind er der lave bladrereoler over alt, til højre sidder de to ejere og småskændes og bagest til venstre er en trappe der leder op til førstesalen med brugte plader. Hele stueetagen er fyldt med nye plader, genoptryk og nye nye plader.

Førstesalen er fyldt med guld som Residents, Death in June, Devo, Sisters of Mercy og andre klassikere, det hele er delt op i genrer samt alfabetisk. Hvis du ved hvad du går efter tager det ingen tid at finde det du leder efter, selv om der er mange mange Lper i sortiment.

Her sælges alle former for musik på vinyl fra worldbeat til den ondeste dødsmetal. priserne er lidt over hvad vi ser herhjemme, men sotimentet er også godt. Specielt brugtsortimentet er ganske stort og varieret.

Butikken ligger i et lidt slidt kvarter, så det anbefales at besøge den i dagslys.

Det var enden på vores tur til Rom. Til Januar kommer der nyt, hvor vi skal besøge østen. Så har du et tip til en pladebutik i Thailand eller andre steder, så læg en kommentar. På forhånd tak!

Husk at du også kan læse vores andre rejseberetninger, for eksempel vinyljagt i Budapest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.