Pladebutikker i Hong Kong

Vinyljagt i Hong Kong

Pladebutikker er en mangelvare i Hong Kong, det lykkedes os dog at finde en enkelt butik at skrive hjem om.

White Noise Records

Prince Edward, Shanghai St, 720號1/F

Butikken er svær/umulig at finde. Den ligger tre trapper oppe af en meget anonymt udseende indgang, der er ikke noget skilt eller anden indikation af at der her ligger en butik, der sælger plader. Ved siden af indgangen med trappen er en lukket butik og det er helt utroligt at der ikke reklameres mere.

White Noise Records Hong Kong

Når man er kommet op ad trappen, der ligner en helt almindelig opgang og ind i butikken er det første man ser en kat, der ligger og slanger sig oven på plader. Rummet er firkantet og aflangt med to store vinduer ud mod gaden for enden.

I den anden ende er en høj disk, hvor ejeren står bag, her er der to lyttestationer og hans lager. Der er i alt tre katte, der løber frit rundt mellem pladerne.

White Noise HKG

I butikken sælges, brugte plader (små 200 styk) Singler, Lper, bånd og CDer. Alting er delt op efter genre og tilmed sorteret alfabetisk. På næsten 100% af pladerne står der op til 10 linjers tekst om pladen, kunstneren eller optagelsen eller anden relevant information.

Der er både helt nye plader og genoptryk af gamle plader. Sortimentet bevæger sig fra Ambient til Stonerrock. Der er en meget stor andel af pladerne, der indeholder elektronisk musik. Her finder du intet heavy metal og undergenrer, ingen rock eller undergenrer ud over lidt Oasis, Pulp og andet britpop.

Står du lige og mangler alle Kraftwerks plader i de nye Kling-Klang Studio remasterede udgaver fra 2014 udgivet af Kraftwerk selv, ja så er det her du skal tage hen. Karl Bartos soloplader? Så er det også her.

Ud over de gængse plader, man ofte ser er der her også et sortiment af asiatisk musik. Der er lidt import fra Japan, men ikke det helt store udvalg.

Som det fremgår af billedet sælges der også tshirts.

White Noise sælger mest til turister og ejeren taler et habilt engelsk, det er også muligt at få pakket sine indkøb ind i sendepap, hvis man ønsker, det er sgu da god service.

Priserne ligger lige på Discogs median, jeg forsøgte ikke at krejle om prisen, men måske kan det lade sig gøre, hvis man prøver.

Alt i alt en fin butik, hvis man lige er i nabolaget og holder af elektronisk musik.

Lige en generel ting om Hong Kong og byens indbyggere generelt. Bilerne ejer byen og du skal slet ikke tænke på at gå over for rødt, for så dør du. Indbyggerne her har det mere afslappet med at nyse andre folk ind i hovedet, gabe lidenskabeligt eller lige slå en skid i offentligheden.

Således forberedt er du nu klar til at tage til White Noise Records pladebutik i Hong Kong.

Husk at læse vores andre rejseberetninger, for eksempel den her om pladebutikker i Los Angeles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.