Pladebutikker i La Spezia Italien

Pladebutikker i La Spezia Italien

En overnatning i La Spezia betød et hurtigt smut ind til byen for at cratedigge. Jeg kunne nå to butikker inden turen gik videre. Efter en del studeren af det lokale bykort blev to butikker udvalgt ud fra deres geografiske placering.

pladebutik nummer 1 i La Spezia

Area 99 Vinile

Butikken har en orange facade og ligger midt i et beboelseskvarter med kinesiske restauranter som eneste andet liberalt erhverv i nærheden. Den er nem at overse idet gadeudstillingen består af to kasser med CDér og en A-buk med en plakat. Jeg fandt den dog og kiggede ind i et lille firkantet lokale, hvor der sad en gråhåret mand bag et lille skrivebord.

Alting var linet nydeligt op. Record Store Day 2018 rester, masser af hylder med nye vinylplader og reissues (bvadr) og et par kasser med alternative, kraut og no wawe punk. Et par store hylder indeholdt alle klassikerne i brugt format Queen, Led Zeppelin, Marillion osv. Der var kun et problem.

Alting var så hundedyrt! En maxisingle med Queen der i Dk koster 50 kr, stod til 150 kr. Joy Division closer 400 Kr. Ejeren var flink nok og inviterede mig ind i sit sorteringsrum, der stod også et par kasser med fine ting, men igen for dyre. Jeg blev også inviteret ind i hans skatkammer, hvor jeg fandt en Kim Larsen & Jungle Dreams til 10 Euro. Nu var det ikke sjovt længere… Jeg forlod butikken uden at købe noget. Så gik turen til næste vinylshop.

Golden Memories pladebutik

Butikken ligger på Via Italia, der en en stor færdselsåre i La Spezia, et typisk arbejderkvarter med små cafeer, renserier og købmandsbutikker. Selve butikken var et aflang lokale med to rækker kasser med vinyler i langs midten og lidt udstlling og instrumenter langs siden. Nede for enden stod et trommesæt og ejerens to 1210ere med en mixerpult i mellem.

Noget Deep house tordnede ud af højttalerne, hvilket faktisk fik mig til at tænke på at der ikke blev spiller musik i den anden butik? Ejeren var ikke stiv i engelsk, men der var åbenbart tilbud i dag 3 Euro for en 12er og 5 for 10. Hold nu kæft der var mange fede 12ere, whitelabels, promoer, specielle mix, der var også en masse genoptryk LPer og to kasser med 7ere af Italienske tryk. Der røg hurtigt en 20 styks 12ere ned i kurven og et par 7eren til egen samling.

Den her butik var klart federe og havde meget bedre priser, så hvis jeg skulle anbefale en pladebutik i La Spezia må det være Golden Memories.

Turen går videre og vi må se om der kommer andre vinylbutikker ind i planerne.

 

En tanke om “Pladebutikker i La Spezia Italien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.