Pladebutikker i Barcelona Et kort visit

King Atupali barcelona

King Atupali barcelona

Plademesser i Barcelona

Sidst vi var i Spanien gik det jo ok, der var vi i Madrid hvor svinet Sergio Ramos bor. Det kan du læse om her.

Så var vi endt i Barcelona, Lillemor og jeg. Til dem der ikke har været der kan jeg nævne at på deres hovedgade Las Ramblas koster en øl 30 øvro, eller det der svarer til 225 kroner. for en lille fad. Ikke et tårn, men en lille fadøl på 30 CL. Selv Nyhavn og Maxim Bar kan ikke være med på de priser.

Det var derfor helt uden forventninger at jeg begav mig ud i cratedigging her, for alting måtte da koste en formue lige som øllen på hovedgaden. Tiden vi havde til rådighed var yderst begrændset, så der måtte handles hurtigt.

Første udfordring var dog at Lillemor mente at vi skulle bruge den dyrebare tid på at se kirken La Sagrada Familia, som de lokale har gået og bygget på de sidste par hundrede år, med vanlig spansk mangel på interesse og omhu. Så af sted til den grimme kirke og ja den er stadig grim og nej den er ikke færdig endnu. Til gengæld var entreen dyr og køerne lange, der ligger en McD lige på den ene sidegade og efter et kulinarisk højdepunkt var jeg klar til at grave efter guld.

Jagten på brugte plader i Barcelona indledes

Første stop blev butikken King Atupali Record Shop

Den var lukket da jeg var forbi klokken 11. Alting åbner ved 12-tiden i Barcelona, man er ikke slave af sit ur hernede. Lige rundt om hjørnet ligger pladebutikken Decibel, den var så også lukket selv om der stod at den åbnede kl 11.

En uventet pause

Nu var der ikke andet at gøre end at gå ned på Placa Antonio Lopez hvor der ligger en suveræn sandwichbar. Et kold cervezas og en sandwich senere og klokken var nu cirka 12. King Atupali var stadig lukket, men der var liv i Decibel! Den ene af de tre metalskodder var åben og et skilt slået ud.

Decibel pladebutik i Barcelona

Jeg nærmest løb derind imens Lillemors højlydte suk gjaldede igennem Barré Gotiques snævre gyder. Inde i butikken stod en smilende korthåret mand, jeg spurgte om han ikke skulle åbne kl. 11? “Jo men jeg var i byen til klokken 04” smilede han.

Inde i butikken, der er et lille firkantet rum var derDecibel Vinyl Barcelona

Decibel Vinyl Barcelonare-issues i lange baner, men også tre kasser “vinile usado” brugt vinyl delt op efter årstal. Der var to kasser med spanske LPer og så var der alle resterne efter Record Store Day. The Cure, Springsteen, Madonna og mange andre. Et par kasser med 7ere stod på disken.

Decibel Vinyl BarcelonaEn hurtig gennemgang af kasserne med brugte sager afslørede yderst rimelige priser, 150 kroner for en spansk Dark Side of the moon for eksempel. Der var andre fine sager, men dem skal du jo næsten selv forbi og grave i. Efter ti minutters intens digging var det desværre tid til at betale og gå, da vi havde en færge vi skulle nå. Decibel er helt klart et besøg værd. Vi vender tilbage til Barcelona igen snart!

Læs med når vi i næste afsnit tager til pladebutikker i Malaga!

2 tanker om “Pladebutikker i Barcelona Et kort visit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.