Plademesser og vinyl i Munchen

Pladebutikker i Munchen

Det var forår og minus 10 grader, det virkede ellers som en god ide med en forårstur til Munchen da turen blev købt. Nå men nu var vi her og der var tid til at tage i pladebutik imens Sheriffen fik ordnet nogle praktiske sager.

Første stop på vinyljagten i Munchen

vinyl munchen

M2 second hand LP der ligger på RosenheimerStrasse nummer 77 var første stop. Idet man træder ind i butikken træder man nærmest automatisk ud igen. Der er vinyl og CDer over alt på skranken, der er placeret lige inden for døren. Alle de brugte plader er kategoriseret efter genre og derefter ordnet alfabetisk. Ordnung muss sein.

Der er vel små 12000 medier i butikken, et prægtigt udvalg skulle man tro. Under kategorien “Indie” fandt jeg en plade med danske Matadors fra 1967, den berømte Mark III, der er en sjældenhed til 1.800 kroner i pæn stand.
Her var coveret nærmest Mint, jeg tog pladen ud og den var Mint. Labelen var dog ikke den famøse blå Metronome label, den var hvid! Et hurtigt kig på cover igen, der manglede et tal i katalognummeret! Det her var en piratkopi af Matadors Lpen til 10 Euro. Lidt af en skuffelse.

vinyl munchen

Butikken kører med tre priser generelt, 5.99 euro, 9.99 euro og 14.99 euro. Der var dog ikke det store at komme efter inden for de genrer jeg går efter. Butikken sælger mest soul og jazz og åbenbart også piratoptryk. Det blev til en enkelt heavy metal maxi-single til 5.99 euro og så hjem på hotellet igen.

Dag to Vinyl i Munchen

Næste dag var lørdag og det var tid til loppemarked! Efter en solid morgenmad tog vi af sted til Hofbrauhaus, hvor der var annonceret et kæmpe loppemarked i haven med 50 stande. Her måtte man da kunne krejle sig til nogle vinylkup.

Da vi nåede frem var der helt tomt, som i HELT tomt. En høflig forespørgsel hos bartenderen med de store ølkrus kunne afsløre at loppemarkedet var aflyst! Det vakte stor jubel hos Sheriffen, der nu kunne bruge lørdagen på at shoppe.
Søndag er alting lukket i Tyskland kunne vi erfare, så det blev til en tur på Deutsche museum for at se på fly. Billetterne var gratis i det mindste.

Brugte Lp plader i Munchen

Mandag formiddag var der lige nøjagtigt to timer før vi skulle i lufthavnen, så det gik over stok og sten til Theresienstrasse, hvor der ligger to pladebutikker med brugt vinyl.

Second music and Fun

Butikken ligger lige ved Ubahn og er et stort lokale på 50 kvadrameter med plader, cder, dvder og andet fra gulv til loft. Det er helt vanvittigt så mange medier man har fået plads til på så lidt plads. Tag din taske af hvis du vil forsøge at bevæge dig rundt i mellem kasserne og stablerne.

Punk på vinyl i en kasse på gulvet

Discogs er også kommet til Tyskland kan man konstatere 86 Euro for en baldret Black Flag maxi vinyl, så er den da også betalt. Det er en stor rodebutik hvor Black Sabbath står under ”B” under nyankomne samt under heavy metal under eget navn. I længden bliver det frustrerende at bare man tænker på at bevæge sig, så falder der en stabel Cdere ned i nakken på en. Det blev ikke til indkøb her idet der simpelthen var for meget rod.

Best records vinyl and records

Her har jeg været en tre gange nu og jeg er aldrig gået derfra uden at købe noget. Butikken er lille, der er plader over alt, men der er styr på det og det meste står i alfabetisk orden. Udvalget er kæmpestort fx Rolling Stones var der 26 forskellige titler med, bob Dylan var der 20 plader med inklusive et par af de hårdere bokssæt.

Et pink floyd bokssæt til 1.500 kroner fangede min interesse, men det berømte ”death stare” fra sheriffen fik mig over til Depeche Mode afdelingen, hvor der var 8-10 forskellige maxier og LPer til rimelige priser. Ejeren af butikken taler fejlfrit engelsk og giver gerne lidt rabat, hvis du betaler med kontanter. Det er et af de bedste steder at handle brugte LPér i München.

Jeg udvalgte en depeche livebootleg og et par andre tekno-goder. Nu var tiden så kommet til at rejse hjem igen med SAS. Der var forsinket en times tid.

Husk at du altid kan se de nyeste aktuelle plademesser i Danmark her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.