Pladebutikker i Napoli Italien

Vinylbutikker i Napoli Italien

Er der pladebutikker i Napoli? Er de gode? Et par timer i Napoli skulle benyttes fornuftigt og hvad gør man så? De fleste ville nok spise pizza eller en is, men det er der ikke tid til når vinyl skal jages.

Det første stop på vejen var på Google annonceret som en pladebutik.

Der var dog lige det problem at der ikke var nogen pladebutik, men mere noget der lignede en aviskiosk. Sceneriet fejlede ikke noget med den flotte statue foran butikken, så vi gik tættere på for at kigge på statuen.

En glædelig overraskelse

Vinyl Drop Address: Piazza Monteoliveto, 13, 80134 Napoli NA, Italy

Men hvad var det? Lige der foran avisbiksen var tre-fire kasser med brugt vinyl, smuk placeret i den napolitanske bagende sol. Det var jo et mindre mirakel – intet mindre.

Første plade vi fik øje på var det halvbladret eksemplar af The Eagles udødelige klassiker, Hotel California, til 30 Euro. Dette tegnede ikke godt.

Men cratedigging er jo cratedigging og enhver lejlighed til at grave efter sjældne vinylplader skal benyttes. Så vi gik straks igang med at bladre gennem pladerne, der alle stod ude i solen. Enkelte plader var ikke i beskyttelseshylster, så der var godt med slid på kanten, det såkaldte kantslid.

Det viste sig at der også forhandles nye plader, både piratplader altså ulovlige optryk af plader, samt bootlegs – der jo er optagelser foretaget uden kunstnerens accept eller monetiseren af kunsten.

Der var en Beck liveplade optaget på Roskilde Festival og en hel del med bandet Queen, blandt andet Live at Wembley til hæderlige 150 Euro, dog var coveret ret træt og en pris på 90 Euro havde nok gjort pladen mere salgbar.

Inden for i kiosken var der også to kasser med vinylplader og lidt CDer. Sortimentet bredte sig over almindelig rock, pop og op til Marilyn Manson som det allerhårdeste musik i “butikken”.

Der graves efter vinylguld

Der var en del Queen og andet letmetal/hårdrock som Billy Idol. Man kan i øvrigt også købe alt muligt andet fra aviser, henover sodavand, kopi-fodboldtøj og masser af brugte bøger på italiensk (naturligvis).

Det lykkedes at finde et par nye plader til rimelige priser, så nu skulle der krejles. Eller det skulle der så ikke, priserne var faste på trods af det noget simple setup. Vi fik en fin pose og et arrivederci med på vejen, men ingen rabat overhovedet.

Alt i alt var det en meget spøjs oplevelse at stå der på gaden i 42 grader og bladre i vinyl. Vi kan ikke anbefale at købe brugte plader her, men de nye plader er selvfølgelig i fin stand og til rimelige priser.

Nederst i indlægget ligger et galleri med billeder fra Vinyl Drop.

Så gik turen videre til Gommalacca Records

Gommalacca Records Address: Via Tarsia, 56, 80135 Napoli NA, Italy

Denne pladebutik er en rigtig vinylshop med bladrehylder, ansatte og styr på tingene. Der er et enkelt vindue imod gaden og man træder ind i et aflangt rum, hvor pladsen er optimeret i forhold til overskuelighed og opbevaring

Bagest i lokalets venstre hjørne er et mindre kvadratisk rum, hvor alle budgettingene står. Her kunne man nok grave 3000 plader og 3000 CD’er igennem uden at finde guld.

Alle plader både brugte som nye er blandet sammen, men er sorteret efter genrer som Indie, Italo disco, Heavy Metal med mere. Der er priser på alle pladerne bagpå den folie, der omkranser alle LPerne.

Det er utroligt rart at man ikke skal spørge, åbne covers eller på andre måder besvære sig for at finde ud af hvad et medie koster.

Priserne følger Discogs, så det er ikke her, du kan gøre et stort kup. Der var dog nogle lidt ældre sager i butikken, som Beyonce Lemonade i spritny stand.

Der er både en kæmpe brugt sektion og en sektion med nye plader og der er ikke megen tom plads i butikken. Ejeren har sin plads bag disken for enden af rummet, men han ville ikke have taget billeder af det sted han sad.

Alt i alt var det en fin tur til Napoli, der er beskidt overalt, men der er en del spændende arkitektur og nogle ok pladebutikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.