Pladebutikker i Haifa Israel

Vinylshops i Haifa? Et par timers ophold i den israelske havneby medførte lidt hurtig cratedigging.

Roaming er røvdyrt i Israel, der var ikke rigtigt noget internet, så det var et rent lykketræf, da vi ramlede ind i The vinyl Room.

The Vinyl Room Haifa Address: Kheshbon St 5, Haifa, 3326324, Israel

Butikken er et lille kvadratisk lokale. Disken er til venstre, i samme side var et stereomusikanlæg i et rack-skab. Lige til venstre for indgangen står en lilla sofa, hvor der lå en kattekilling og sov middagslur.

Væggen lige over for indgangen var fyldt med brugte plader i mange forskellige genrer. Til højre for indgangen og på væggen et ocean af nye udgivelser. Alle forseglede nytryk, et nøje kurateret udvalg lod det til.

Der var ikke en CD at se nogen steder, men der var kassettebånd. Klart plus herfra.

Brugtsektionen var genreopdelt og ALT stod i alfabetisk orden, så point for det. Udvalget var ganske fint, der var (Sjovt nok) en masse israelske tryk af diverse plader og det er jo meget sjov idet titler og bandnavn som regel står på hebraisk på forsiden.

Det gør også disse titler eftertragtede af vinylkendere, der skal have alle tryk af en given udgivelse.

Problemet med Israelske tryk er dels at de som regel ikke er samme kvalitet som europæiske og pladernes stand er som regel ikke lige så velholdt som vi er vant til herhjemme.

Prisniveauet i Israel er jo som bekendt fra dette tidligere indlæg Vinyl i Tel Aviv ganske højt, men faktisk var priserne ok i denne vinylbutik i forhold til Tel Aviv. Haifa er også en mindre by uden helt så mange turister.

Ejerne af butikken var begge til stede og jeg fik en hyggelig snak med dem. To unge mennesker, der blandt andet kunne fortælle at det ikke rigtigt kan betale sig for dem at sælge på Discogs

Dels på grund af gebyrerne og dels på grund af den tårnhøje porto, det israelske postvæsen afkræver for internationale pakker.

De vil langt hellere sælge lokalt end at tabe penge på at sælge på Discogs, der jo rask væk tager 20% når PayPal og vekselgebyrer tages med i ligningen.

Det var en hyggelig butik med søde ejere og det var fedt at se deres entusiasme for vinyl.

Jeg lovede at nævne deres instagramkonto, så den kommer lige her. https://www.instagram.com/thevinylroomhaifa/

Alt i alt var det en fin butik med et godt udvalg, men til lidt højere priser end vi ser herhjemme.

Så gik turen atter hjemad, en anden gang ville det måske have været smart at skrive nogle adressser ned, når nu det koster 100 kr. pr megabyte data at roame i Israel ..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.