Vinyl i Tel Aviv Jaffa

Vinyljagt i Tel Aviv

To lynhurtige dage i Tel Aviv i forbindelse med arbejdet, så var det da tid til at grave efter vinyl.

Markedet i Tel Aviv

Receptionisten på hotellet kendte ikke nogen pladebutikker i Tel Aviv, men han mente at den bedste chance for at ramme en vinylguldåre var på det lokale marked. ”De sælger ALT dernede, fra vandhaner til bilreservedele, mærkelige cremer og urter tøj og sko”. Ja og alt derimellem sagde han.

Heldigvis lå markedet i bydelen Jaffa, hvor Lillemor og jeg også residerede i forbindelse med dette ophold. Et stykke væk kunne man høre markedet før man kunne se det. Der blev handlet, hustlet, krejlet, købt og solgt. Det var næsten som at være på plademesse i Danmark.

Tre af de intermistiske boder, der for det meste bestod af ting spredt ud på et gammelt tæppe lagt på jorden havde vinylplader. Den første havde kun klassisk musik, men ikke noget af det, der så ud til at have en form for værdi ud over artistisk og kulturelt.

Den næste bod havde lige som den første alle sine plader i en stabel oven på hinanden. I forvejen var standen på pladerne ikke ligefrem Near Mint, men opbevaringen og præsentationen gjorde intet for at bevare stand og pris. Her var der israelsk musik som ”Rabbi Leshon synger og fortæller” samt nogle amerikanske soundtracks som ”Sound of Music” og andre travere man også ser i 20kroners kasserne i Danmark.

Den sidste bod havde sine plader stående i en plasticpose op ad en stolpe, de blev hurtigt kigget igennem og det mest interessante var et ”Blues Brothers Soundtrack” med hebræisk skrift på coveret, men standen lå et sted imellem Poor og Fair på coveret og vinylen var dækket af støv.

Da jeg var færdig med at bladre og var gået en ti meter væk, kom der en tyv og stjal hele posen med plader fra boden. Virkelig mærkeligt at se.

Tina Turner Live!

På vej væk fra markedet hørte jeg den umiskendelige lyd af en vinylplade med støv på der blev afspillet højt. Ved at gå efter lyden lykkedes det mig at lokalisere den første rigtige pladebutik i Tel Aviv, Jaffa.

Rabbi -Et-eller-andet gade ved markedet

Stedet var en blandet antikvitetshandel og pladebutik. Uden for butikken stod tre bukke med vinylkasser på under et tykt tæppe. Dem måtte man ikke røre på grund af solen, tæpperne skulle blive på.

Inden for i butikken var en kasse med etiketten ”Heavy Metal”. Jeg gik straks i gang med at bladre igennem og fandt lidt lækkerheder. Der var dog lige et problem. Priserne! 725 kr for en Death LP 600 for Obituary og det forsatte. Def Leppard 150 kr osv osv Priserne var dobbelt op af alting i Danmark. Udvalget af brugt vinyl var egentlig fint nok, med mange fine titler, men igen og igen mødtes man af vanvittige priser.

Det var et vanvittigt prisniveau, der blev lagt for dagen. For at det ikke skulle være løgn spillede Tina Turne livepladen på 110 decibel i mens der blev cratedigget. Det gør jeg aldrig igen. Det her duede simpelthen ikke.

Udenfor stod også 5 kasser med plader, der var et skilt hvor der stod: 3 for 200 Kr. Der var bunker af plader som vinylhandlerne på Facebook tager 25 kr for hvor du i DK får 5 for 100 skulle du her betale 200 kr for 3 plader. Titler som ”Born in the USA” Saga Heads or Tails, Supertramp osv.

Træt og sur

Om aftenen stod den på Kebab med Lillemor, to kebabmenuer med pommes frites og sodavand koster 250 kr I Jaffa Tel Aviv, så det er ikke kun vinylplader der er dyre.

Tel aviv vinyl plademesser.com

 

Følg med i næste afsnit om Vinyl i Tel Aviv!

2 tanker om “Vinyl i Tel Aviv Jaffa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.