Vinyl i Sverige part 3

Plademesser

VINYLTUR til Gøteborg (del 3)

Fik du læst Vinyl i Sverige Part 1 og Vinyl i Sverige part 2? Vi møder Ole igen efter en heftig tur i det svenske, nu er han nået til den hellige gral, hvor pladebutikkerne ligger dør om dør.

Nu hvor vi har fået lidt kaffe og noget til maven , er det tid til at drage videre efter det sorte guld. Men inden vi vender næsen opad mod “dødsruten” går vi lige ca. 100 meter henad gaden til Jærntorget. Skrå overfor dette torv, ligger nemlig Pustervig. Et sted hvor man sælger billetter til diverse musik eller teater arr. i Gøteborg.

Her i denne lille butik har Skivhallen Majorna nemlig et lille udsalg af deres vinyplader. Der står typisk en hel til en halv kasse af de forskellige genre + en 4-5 kasser på gulvet med tilbud. Her kan du godt være heldig på en god dag. Jeg fandt en gammel Efterklang fra 2009 til fornuftige penge og et par sjove singler i 20 krs kassen.

Det er lidt tilfældigt hvad der står her, da Majorna kommer og fylder kasserne op, når der er solgt noget. De har også et lille udvalg af cd´er i fin kvalitet. Er du til musikbøger, er der også et fremragende udvalg af forskellige bøger med musikken som omdrejningspunkt, til yderst fornuftige penge. En noget overset “vinylbutik”, som du bør checke ud, samtidigt kan du jo lige checke hvad det er for kunstnere der gæster Gøteborg, den kommende tid (15 october Dream Syndicate live at Pustervig) – efter en lille halv time, må vi videre – op mod “dødsruten”- den rute hvor de fleste taber pusten, medmindre man er i vinylform.

Brændpunktet i Gøteborgs vinylverden

Inden vi skal op i “brændpunktet” skal vi lige 500 meter tilbage ad Andra Långgaten – nemlig i starten af gaden – her ligger Andra Langgåten Skivhandel (Beganan) De har Gøteborgs største udvalg af brugte Vinyler og CD´er. Her finder du næsten alt. De har et kæmpelager af diverse kunstnere/ gruppers bagkatalog. Både CD og vinyl.

Du kan både finde Gasolin, Kim Larsen DAD osv. af danske grupper. De har en masse vinylrelaterede artikler også brugte pladespillere. Bag disken er en masse obskure titler – det være sig promoer, anmeldereksemplarer i specielle udg. og masser af “svært at finde” vinyler. I glasskabet er der helt fyldt op med diverse bokse – også udgåede – det være sig vinyl og cd.

Normalt bytter de altid dine cd´er, men p.t. har de “stop” da de er ved at drukne i dem. Een gang om måneden “slipper” de deres nye indkøbte brugte vinyler løs. Der plejer at være en del kunder fra morgenstunden denne dag.

Da jeg var der var der lige sat 10 kasser brugte jazz skiver frem, det så umiddelbart spændende ud, men var lidt i tidsnød.Der er masser af singleplader, hvis du er til dem og i det hele taget er denne butik “et must”, da den ligger så tæt på Stena Line, at du nærmest vader ind i den. Næste stop er i “brændpunktet” og da vi nødigt skulle tabe pusten, det går nemlig opad, skal vi ud at køre sporvogn – det er så hyyyyggeligt…..

Tre i rap

Som nogle måske huskede skal vi med sporvogn fra Stena Line terminal bare et stop op til Stigbergstorvet. Her ligger 3 pladebutikker dør om dør. Vi starter med at gå 100 meter ned ad gaden. Her ligger Armadillo, det er en typisk 3 trin ned pladebutik. Meget begrænset udvalg, men en del du garanteret aldrig har set før. Har også en del brugte CD´er (her kom jeg bl.a. af med mine “bytte” cd´er.

Det tog en halv time at vurdere og checke hvad han ville beholde, men endte med at give 300,- for 12 cdér (dem jeg troede han ville tage – ville han ikke havde) byttede lige over med Avett Brothers på vinyl (I and Love and You) Han har nogle sjældne singleplader til gode priser og jeg har før fundet nogle sjældne Demos plader her.

Mønt og Musik

Men hvis ikke du skal bytte med ham, har du løbet butikken igennem på under en halv time. Vi skal nu 50 meter op af gaden igen – her ligger Mønt og Musik. Det svarer nærmest til en bytte bog butik i Danmark. Masser af bøger – billige LP´er og tonsvis af meget billige CDér. De “gode” LP´er står ved kassen. og her kan du nemt være heldig og finde guf,

Butikken får næsten dagligt nye plader, så alt kan ske her. Vi må videre – over i det hellige – musikkens Mekka (i min optik) nemlig Bengans som ligger lige ved stoppestedet. Hvis du er ved at gå kold, så start i cafeen. Her kan du få god kaffe og en kanel bulla eller toast. I selve butikken er der masser af plader og jeg gentager masser af nye plader.

Der er også en stor afdeling med brugte vinyler her. Har fundet en del sjældne plader der er sluppet igennem nåleøjet, sidst en del Brasilianske Jazz plader – originale fra 60 ´erne. Her er også en lille afdeling med brugte cd´er og en STOR afdeling med nye CD´er, med tilrettede priser jvf. markedet.

Her er masser af Vinyl bokse og alt kan høres på et par anlæg der er sat op til selvbetjening. Da jeg var her sidst havde de en stor afdeling med Americana musik – noget som jeg synes jeg ved en del om – men jeg kendte ikke 80 % af de plader de havde udstillet og anbefalet – for her er masser af anbefalinger fra personalet.

Masser af plader fra diverse RSD, en del på udsalg. Hver fredag er der som regel live musik i en gammel dagligstue der er tilknyttet cafeen. Jeg plejer som regel at få mindst en time til at gå her. Og så er der kun et stop med “triggen” ned til Stena Line igen og så er det ellers hjemad med al guldet,

Så kan man jo sidde på den 3 timer lange sejllads og kigge plader og noter og glæde sig til at høre dem senere.
Økonomi: Sejllads T/R kr. 40,- (gratis medlemsskab fordres) mad + diverse pladeindkøb, det bestemmer du selv, du kan jo enten spare det ene eller det andet – After all “Music is Your only Friend – until the END)

Tag med Ole til Gøteborg

Planlægger en tur til foråret 2018, vil du med så giv lyd. Det kunne være hyggeligt at være en lille flok der drog på tur. Så kunne vi sidde og “skose/rose hinandens indkøb på vejen hjem 🙂 og jeg kender ruten, så der bliver ikke meget tidspilde til tant og fjas – skal siges jeg kender et glimrende øl stoppested på ruten – The Bishops Arms med et kæmpeudvalg af rasende godt øl

GOD VINYLTUR – tjena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.