Vinyl i Sverige part 2

Vinyljagt i Gøteborg

Nå, men vi må videre fra Skivbørsen i Andra Långgaten og heldigvis skal vi kun gå godt 200 meter før vi igen kan holde pitstop. Her ligger nemlig Dirty Records. Når du kommer ind her, er du nødt til lige at stoppe op, og danne dig et overblik, for her er mange ting på lidt plads.

For det første er der en cafe, der serverer lækker kaffe og sandwich + evt. dagens suppe , det meste økologisk. Når du så er fyldt op kan du starte med at kigge (husk de fleste LP´er man lader stå i kasserne og fortryder bagefter – er sket på tom mave).

Ejeren sidder tungt bag kassen og ham kan du roligt spørge, han ved en masse. Der er masser af plader fra diverse Record Store Days, ikke specielt billige, men garanteret nogle du ikke har set i Danmark.

Første afdeling i butikken, er de mere sjældne plader, men hold op der er mange gode. længere ned i butikken, kommer de halvsjældne, her kan du også gøre et godt køb, men der skal ledes noget mere. Jeg har ikke indtryk af at butikken specialiserer sig i noget specielt, det er bare bredt generelt.

Er du til CD´er, er der en god stak at vælge imellem, til fine priser. Der er masser af singleplader, mange obskure, jeg aldrig har set før.. Der er en hel kasse med LP´er og singler, fra udelukkende Gøteborg Bands – prisværdigt. Her i butikken har jeg bl.a. flere gange fundet de farvede vinyler med Gasolin og et par andre danske sjældenheder – 1. Floor, Peter Thorup mv.

Lidt bootlegs på cd, findes her også, fandt bl.a et par Ulf Lundell 4 dobbelte bokse, jeg måtte eje, da jeg selv var til koncerten- Lidt malurt i bægeret må der også være, jeg synes det er synd at man fylder kasserne så meget at det er umuligt at bladre i kassen – uden først at tage 20 plader op !! – men butikken er helt sikkert et besøg værd og nu hvor maven er fyldt op og tørsten slukket, er det jo heldigt at der kun er ca. 300 meter til næste stop…..

Vinyl i Sverige

Jagten på det sorte vinylguld forsætter

Nu hvor vi har fået lidt kaffe og noget til maven , er det tid til at drage videre efter det sorte guld. Men inden vi vender næsen opad mod “dødsruten” går vi lige ca. 100 meter hen ad gaden til Jærntorget. Skrå overfor dette torv, ligger nemlig Pustervig. Et sted hvor man sælger billetter til diverse musik eller teater arrangementer i Gøteborg.

Her i denne lille butik har Skivhallen Majorna nemlig et lille udsalg af deres vinyplader. Der står typisk en hel til en halv kasse af de forskellige genre + en 4-5 kasser på gulvet med tilbud. Her kan du godt være heldig på en god dag. Jeg fandt en gammel Efterklang fra 2009 til fornuftige penge og et par sjove singler i 20 krs kassen.

Det er lidt tilfældigt hvad der står her, da Majorna kommer og fylder kasserne op, når der er solgt noget. De har også et lille udvalg af cd´er i fin kvalitet. Er du til musikbøger, er der også et fremragende udvalg af forskellige bøger med musikken som omdrejningspunkt, til yderst fornuftige penge.

En noget overset “vinylbutik”, som du bør checke ud, samtidigt kan du jo lige checke hvad det er for kunstnere der gæster Gøteborg, den kommende tid (15 october Dream Syndicate live at Pustervig) – efter en lille halv time, må vi videre – op mod “dødsruten”- den rute hvor de fleste taber pusten, medmindre man er i vinylform.

Læs med i næste uge, hvor Ole igen slippes løs i det svenske, Imens kan du læse part 1 af vinyl i Sverige eller høre lidt god musik.

En tanke om “Vinyl i Sverige part 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.