Vinyl i Gøteborg Sverige

Ole på Vinyljagt i det svenske

Vi har fået lov af Ole Raabjerg til at bringe hans episke rejse igennem det svenske marked for brugt vinyl. Den svenske krone er i kurs 0.77 det vil sige at koster en grammofonplade 100 SEK så er det 77 Danske kroner. Det gør en tur til Sverige for at jagte vinyl temmelig attraktiv.

Vi giver ordet til Ole:

Vinyltur til Gøteborg

Her kommer en kort intro. til Gøteborgs vinylverden. Hvis der ønskes kan flere billeder lægges op: Når du efter 3 timers sejllads med Stena Line fra Frederikshavn til Gøteborg ankommer, så er der kun ca. 400 meter at gå til første pit stop.

Linne Skivbørs Andra Långgatan 20 Gøteborg. Her huserer Max og hans “kompis”. De har et bredt udvalg af punk og new wave, for det meste brugte. Derudover har de en fin jazz afdeling, med en del sjældne Blue Note udgivelser + en del Free jazz. Lidt singleplader findes også ikke mindst punk singler. Butikken hører til en af de mindre, men til gengæld er niveauet højt.

Max betaler fine priser hvis du kommer med “gode” skiver, men både Max og hans Kompis er i det hele taget et besøg værd, flinke folk, som gerne vil høre om pladelivet i DK. Prisniveau er ok – det ligner nok det danske, men der er lige det aberdabei at den svenske krone p.t. er i 77,5.

pladebutik
Ude foran butikken er der kasser med 10-20-30 krs plader og ligeså inde i butikken – meget lig dem du finder i lignende kasser i DK. Ingen kaffe eller drikke her, det dukker først op ved næste pit stop..

Skivbørsen i Gøteborg

Nå, men vi må videre fra Skivbørsen i Andra Långgaten og heldigvis skal vi kun gå godt 200 meter før vi igen kan holde pitstop. Her ligger nemlig Dirty Records (beklager det dårlige foto) Når du kommer ind her, er du nødt til lige at stoppe op, og danne dig et overblik, for her er mange ting på lidt plads.

For det første er der en cafe, der serverer lækker kaffe og sandwich + evt. dagens suppe, det meste økologisk. Når du så er fyldt op kan du starte med at kigge (husk de fleste LP´er man lader stå i kasserne og fortryder bagefter – er sket på tom mave) Ejeren sidder tungt bag kassen og ham kan du roligt spørge, han ved en masse.

Der er masser af plader fra diverse Record Store Days, ikke specielt billige, men garanteret nogle du ikke har set i Danmark. Første afdeling i butikken, er de mere sjældne plader, men hold op der er mange gode. længere ned i butikken, kommer de halvsjældne, her kan du også gøre et godt køb, men der skal ledes noget mere.

Jeg har ikke indtryk af at butikken specialiserer sig i noget specielt, det er bare bredt generelt. Er du til CD´er, er der en god stak at vælge imellem, til fine priser. Der er masser af singleplader, mange obskure, jeg aldrig har set før.. Der er en hel kasse med LP´er og singler, fra udelukkende Gøteborg Bands – prisværdigt.

Her i butikken har jeg bl.a. flere gange fundet de farvede vinyler med Gasolin og et par andre danske sjældenheder – 1. Floor, Peter Thorup mv. Lidt bootlegs på cd, findes her også, fandt bl.a et par Ulf Lundell 4 dobbelte bokse, jeg måtte eje, da jeg selv var til koncerten-

Lidt malurt i bægeret må der også være, jeg synes det er synd at man fylder kasserne så meget at det er umuligt at bladre i kassen – uden først at tage 20 plader op !! – men butikken er helt sikkert et besøg værd og nu hvor maven er fyldt op og tørsten slukket, er det jo heldigt at der kun er ca. 300 meter til næste stop…..

Pladebutik Gøteborg

Læs med når Ole snart fortæller videre. Stay tuned og tjek lige om der er plademesse nær dig i weekenden.

2 tanker om “Vinyl i Gøteborg Sverige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.