Vinyljagt i Hollywood Rapport fra fronten

Vinyljagt i Hollywood

Brugt vinyl
As the record turns

Ah Hollywood, hvor drømmene ender og begynder – således også drømmen om vinylkuppet over dem alle. Hollywood er som nogen måske ved en del af storbyen Los Angeles. Den eneste by i USA med flere latinoer end “hvide”. Mangen en ung pige/dreng er kommet hertil med drømmene under armen.

Velkommen til Hollywood

Klokken er næsten 12 og jeg sidder på den lokale Starbucks med en ultra-light-øko-soya-chai-latte-te kop begsort mokka, jeg måtte bestille to gange før den hovedrystende barista endelig hostede op med min drikkevare. Jeg har en T-shirt på med et engelsk punkband ved navn Conflict og en pige med et kinesisk tegn tatoveret i panden lyser op idet hun genkender min trøje. “you´re from England”? dræver hun med en utændt smøg i munden. “Nope” siger jeg idet jeg ikke kan undgå at se den togulykke af tænder, nogen har sparket ind i munden på hende. “Im from Wales” siger hun uopfordret, kigger lidt på mig og stavrer så ud på lokummet for at fixe heroin.

Vinyljagten går ind

Lettere rystet kværner jeg resten af min mokka i et drag og går ud på gaden, heden rammer mig som et slag i ansigtet og jeg må straks afvise to solbrændte mennesker, der vil sælge mig crack til billige penge. Jeg tjekker husnumrene og tænker ved mig selv at nummer 3/8 sgu da ikke er et nummer. Det ER dog et nummer i en gyde, man nærmest ikke kan se, klemt inde imellem to butiksfacader. Nede for enden af gyden venter Nirvana.

As the record turns

Idet jeg træder ind ad døren ser jeg en lavstammet bred dame fra Hawaii, hun byder mig velkommen og spørger straks hvad jeg er interesseret i. Fra baglokalet lyder endnu en velkomst og ejeren af butikken smiler venligt ved synet af endnu en turist. På væggene hænger billeder af ejeren og Dr. Dre ejeren og Eazy-E samt af ejeren og alle mulige berømtheder jeg nok burde kende, hvis jeg var bare ti år ældre. Butikken er lille, men der er et kæmpe udvalg af alverdens musik, med hovedvægten lagt på rock og pop. Enkelte heavytitler har også sneget sig ind.

Vinyljagten intensiveres

For at gøre en lang historie kort (jeg håber I stadig læser med) så fandt jeg lidt promoer. Ejeren fortalte at back in the day kom alle til ham for at købe plader de kunne sample fra. De her folk har så foræret ejeren deres plader når de var færdige, men da han ikke hørte rap har han bare sat dem ud i butikken. Der blev udvekslet sjove historier med ejeren og jeg forlod butikken med et par plader under armen. As the record turns kan anbefales om ikke for de dyre og fede plader, men så i hvert fald for den hyggelige stemning og de gode historier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.