Anmeldelse af pladebutikken Run for Cover Copenhagen

Run For Cover, motherfucker!

Hvis du nu er sådan en type der godt kan lide noget hiphop, er Run For Cover svær at komme udenom. Det er der faktisk heller ingen grund til, for nærmest lige meget hvilket hjørne af hiphop-land du er til, er der hjælp at hente; Run For Cover råder over både webshop og en fysisk forretning, der for nylig rykkede teltpælene op og smuttede fra Nordvest til Hvidovre, for at få lidt større lokaler og mere plads at kæmpe den gode kamp på. Det har det lille foretagende faktisk gjort siden for cirka 1000 år siden både i Aarhus (R.I.P) og København.

Run for cover hiphop

Dansk hiphop starter lige der! ved indgangen til RFC!

I RFCs bagkatalog finder du hiphop-elementer fra den ene ende til den anden, da sortimentet blandt andet omfatter tøj, graffiti-udstyr galore, alverdens bøger om urban kultur og al mulig anden tænkelig og utænkelig hiphop kuriosa.
Nåja, og musik… Og det skal det jo primært handle om her i den her lille blog-biks, så lad os endelig tage fat der, dér (ej, undskyld);

Hiphop Til gården og til gaden

Som sagt kommer du ikke uden om Run For Cover hvis du er på dansk grund, og skal have dig noget hiphop på lak. De er især stærke indenrigs, og forsøger efter eget udsagn at tilbyde alt dansk rap der findes på vinyl – jeg har ikke lige talt efter, men jeg tror sgu ikke at det er skudt helt ved siden af.

De er dog ikke nærige med geografien, og har masser af både klassikere og nyheder fra udlandet, inklusiv relaterede genrer. Og hvis du nu, lige som cirka resten af landet, er DJ, kan du sågar også rode lidt rundt i udvalget af instrumentalalbum, scratch/break plader, DJ-udstyr og hvad fanden ved jeg. Kort sagt: det er svært at gå derfra tomhændet.

Hiphopbutik

Egen avl og gamle hiphoppere på nye vinyler

Faktisk er de glade damer og herrer hos din nye yndlingsbiks så glade for dansk hiphop, at de gerne springer over hvor gærdet… æh, banger; RFC trykker nemlig også deres egne ting, og her har jeg som en ægte journalist sakset lidt fra hjemmesiden: “Vi udgiver også vores egne eksklusive vinyler i begrænset oplag, der bl.a. har været med kunstnere som Suspekt, Pede B, Kasper Spez, Johnson, Danni Toma, Kejser A, Fede Poul og mange andre”.

De fleste udkommer dog i et begrænset oplag, så man skal engang i mellem være lidt fiks på fingrene hvis man skal have fat i de rigtigt seje ting. Og apropos rigtigt seje ting, sker det også at der bliver trykt guldkort som Rent Mel, Tegnedrengen, Suspekts første plade på savklinge-formet vinyl og andre godter. Så det kan sagtens betale sig at holde øje, hvis man ikke lige er gearet til at købe ting til overpris fra en skummel gnier på Facebook. (/rant over)

Køb vinyl, cans, pens, bøger videoer og alt det andet

Runforcoverbutik

Og så er der jo alt det andet… Run For Cover Podcast er en af de mange spændende RFC også rummer, og værd at kaste nogle ord efter. Indtil videre tæller podcastserien 62 episoder, og spænder utroligt bredt. I det nyeste afsnit kommer vi eksempelvis forbi Ham Den Langes nystartede NGO “100procentnødhjælp” og bliver inviteret ind i den næstekærlige rappers oplevelser i flygtningelejre i Grækenland. Der er også mulighed for kig bag kulissen hos en masse andre danske rappere og hiphop-bagmænd, og i afsnit 50 og 51 bliver vi klogere RFCs historie fortalt af ingen ringere end Torben Portland og Poul DC. Alle udsendelser ligger desuden til fri lytning på Run For Covers profil på SoundCloud.

Formalia

https://www.runforcover.dk

Run For Cover
Hvidovrevej 80a
2610 Rødovre
– Lige overfor Hvidovre station!

Åbningstider:
Man-torsdag: 9:00 – 17:30
Fredag: 9:00 – 18:00

Dette indlæg er forfattet af vor udsendte medarbejder Julie Storm

hiphopshop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.