Rensevæske til pladerensemaskine få opskriften her!

rensevæske til pladerenser

Rensevæske til pladerensemaskine

Dette indlæg er opdateret 21/06 2021

Pladerensning: Rensevæske: Der er blandede meninger blandt vinylentusiasterne, virker pladerensemaskiner? Er det nemmere at rense vinyler i hånden selv? En antistatisk klud, lidt vinduesrens og så kører bussen med rensning af vinyler i hånden?

Skal man investere i en pladerenser, i så fald en automatisk pladerenser eller en manuel? Kan man lave hjemmelavet LP rens selv? Selvfølgelig kan man det.

Pladerensemaskinerne virker men løber tør for rensevæske

Vi har selv en Knosti hver, altså den manuelle pladerensemaskine, hvor man skal samle en labelbeskytter, fylde en beholder op med rensevæske og stille et stativ op til at tørre de rensede vinyler i.

En Knosti pladerenser virker ganske fint, selv om det er manuelt arbejde. Ulempen ved Knosti er at man skal hælde rensevæsken tilbage i beholderen med væske til rensning af vinyler. Det tager en evighed og filteret i rensebeholderen får en mærkelig dybsort farve.

Opskrift på rensevæske til pladerenser

Ikke mere palaver her kommer opskriften på rensevæske til pladerenser. Du skal bruge:

100 ml isopropylalkohol, 900 ml destilleret vand, 2 dråber opvaskemiddel og 2 dråber afspændingsmiddel (det man bruger i opvaskemaskiner). Opskriften kan ganges op eller ned, alt efter hvor stor en beholder til rensevæske du er indehaver af.

Alle ingredienserne til rensevæske hældes op i en beholder og rystes blidt, så er man klar til at rense vinyler, enten i hånden med en antistatisk klud, eller i sin pladerensemaskine.

Er dine plader meget beskidte, kan det være en god ide at hælde væsken igennem et kaffefilter når du genfylder din opbevaringsbeholder.

Hvor kan jeg købe ingredienserne til pladerensevæske

Enhver velassorteret Matasbutik sælger isopropylalkohol, en flaske med en liter koster 46 kroner. Det fås også på Apoteket, men der er prisen højere. Demineraliseret vand kan købes i byggemarkeder, hvor Harald Nyborg og Biltema er de billigste med 47 kroner for 4 liter demineraliseret vand.

Afspænding til opvaskemaskiner fås overalt og den billigste koster 11 kroner i discountbutikkerne.

Kan det betale sig at blande sin egen væske til rensning af vinyler?

Vi er glade for at du stillede netop det spørgsmål. Svaret er Ja, ja det kan det godt. En liter færdigblandet væske koster 160 kroner plus porto. Men hvis du ikke gider eller tør blande dine egne væsker, så er løsningen selvfølgelig at støtte den lokale eller ikke så lokale forhandler af vinylpleje og betale de penge varen koster.

Husk at du kan holde dig opdateret om kommende plademesser i Danmark 2021 ved at klikke på linket, du er også velkommen til at kommentere, her eller på Facebook https://www.facebook.com/Plademesser/

En tanke om “Rensevæske til pladerensemaskine få opskriften her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.