7 Tips til at sælge brugt vinyl på plademesse

7 tips til at sælge brugt vinyl på plademesser

Denne guide til at sælge brugt vinyl på pladebørser gælder faktisk også på loppemarkeder og andre steder, hvor der sælges nye og brugte plader. Det er nogle universelle fifs alle bør kende før de begynder at sælge noget.

Lad os komme i gang!

De syv tips:

Tip nr 1: Forberedelse af det der skal sælges

Før du tager af sted, gerne dagen før, så gå hele dit lager af salgbare varer igennem. Er der noget der er oppe i tiden? . Sørg for at have lidt for enhver smag, det ene øjeblik langer du en Mercyful Fate nuns have no fun over disken, det næste sekund en original Cirkeline komplet med inserts og cutouts.

Tip nr 2: Forberedelse af priser

Er Bob Dylan død? Er priserne på Dylans plader firedoblet natten over? Er der speciel efterspørgsel efter børneplader for eksempel. Tjek stand og priser på varerne, nogle priser er måske gået op andre er gået ned på grund af re-issues eller andre omstændigheder.

Tip nr 3: Hav byttepenge klar

Er der noget værre end at gå glip af en handel fordi man ikke kan give penge tilbage og ens mobile pay er allerede overskredet månedsbudgettet, så står man der med håret i postkassen. Sørg for at have en 3-500 kroner klar i byttepenge, hvis du er heldig har dine kunder læst vores guide til at gå på plademesser og har lige penge med.

Plademesser

Tip nr 4: Hav en rodekasse med plader

Noget af det bedste for en sælger er at have en kasse med plader til 25 Kr. stående som folk kan rode i. Folk på plademesser elsker at rode i udsalgskasser, sørg for at der måske ligger en Supertramp Breakfast in America, en Lars Hug kopy eller andre plader, der ligger lige over de 25 kr, så folk føler de har gjort et kup.

Tip nr 5: Sørg for at have poser med

Folk der er vant til at gå på plademesser har deres messengerbags med pap i med, men det kan jo være at der er nogle nye folk der ikke har en taske med, måske nogle der spontant er gået på plademesse. Hav en pose med til dem, det vækker lykke.

Tip Nr 6: Mad og drikke

Yep det står også i den anden guide med tips og tricks til plademesser, men hvis der ikke er servering på stedet, så sørg for at have en nødration af cola og marsbar med, så du ikke går sukkerkold og kommer til at sælge en Furekåben på Røde Roser RR1 til 25 Kr.

Tip nr 7: Netværk for satan!

Det allerbedste tip til sidst. Folk der købe og sælger brugt vinyl er som regel superflinke alle sammen. Det er som et broderskab, hvor alle med nogle få undtagelser kommer hinanden ved og prøver at hjælpe hinanden til at finde lige netop det man står og mangler i sin vinylsamling. Det er utroligt nemt at komme i snak med både kunder og kollegaer, så se at få gang i netværket det kommer kun godt tilbage!

Det var vores bud på hvordan man bedst forbereder sig på at sælge sine brugte plader på plademesse, loppemarked, til byfesten eller andre steder man kan sælge vinyl.

Vi ses i skyttegravene derude. God jagt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.