Pladebutikker i Genoa, Italien

Genoa Flamingo

Turen gik til Genoa, ikke en by vi havde hørt alverden om, men den er åbenbart på UNESCOs verdensarvsliste. Det skyldes at den gamle bydel er fra middelalderen og er stort set uændret til i dag.

Det betyder også mange høje huse, meget smalle gader og en GPS, der bare ikke duer.

Det lykkedes os dog at finde målet for dagens udflugt.

Flamingo Records Piazza delle Vigne, 24r, 16123 Genova GE, Italy

En fin lille piazza med malerier (ikke graffitii) på murene, som alt andet i Genoa en flot udsmykket bygning. En dør og et butiksvindue med et skilt over afslører at her ligger Flamingo Records

Når man træder ind i butikken, så er man halvt inde. Det er nok den næstmindste pladebutik vi nogensinde har været i! Den mindste pladebutik var i Warszawa i Polen og den kan du læse om her: Pladebutikker i Warszawa

Rummet er kvadratisk med ejerens lille hule til venstre, reoler langs alle vægge, samt to bladrereoler i midten.

Den største afdeling i Flamingo var punkafdelingen, så ved man ligesom at man er kommet til det rette sted! Her var både brugte og nye plader.

Alting var delt ind efter genrer, dog stod Mariah Careys julealbum under Death Metal sammen med Burzum og Death, måske en lille intern joke fra ejeren.

I det ene hjørne hænger en stang med T-shirts, blandt andet en trøje med butikkens logo.

Vi har gjort det til en vane altid at købe en t-shirt, hvis pladebutikken har gjort sig den umage at få lavet en. Dels støtter det butikken direkte og man kan reklamere lidt for butikken.

For enden af de to bladre-reoler er en afdeling KUN med punksingler, det var her at guldet var gemt. Sex Pistols, Patti Smith og meget andet – til aldeles rimelige priser.

En tilbudskasse med et 10 tal indikerede at her var plader til 10 euro, disse havde alle lidt trætte covers, men går man kun efter musikken, var der gode fund i denne tilbudskasse med brugte vinyler.

Butikken kører både med brugt og ny vinyl, der er tydeligt skiltet, hvad der er hvad, så det er intet problem. Butikken specialiserer sig i punk, hardcore, alternative og det lidt tungere stuff, så et rent slaraffenland for os.

En fed lille perle af en pladebutik i den skønne havneby Genoa med en superflink ejer. Helt klart anbefalet herfra!

Den næste pladebutik var lidt en overraskelse, kun 300 meter fra Flamingo Records , men da gaderne i Genoa er så smalle, kan GPSen i telefonen ikke helt fange, hvor man er, så det blev lidt af en forestilling
at finde den næste vinylbutik.

En anden lidt spøjs ting ved Genoa. Der var masser af unge og lidt ældre damer i meget lidt tøj, der gerne ville snakke med os, men vi taler jo ikke italiensk.

Denne note til info, hvis du slæber ungerne med, så får du nok lige en udfordring med at forklare de letpåklædte damer. og deres tilråb omkring ydelser.

P.za De Marini, 11, 16123 Genova GE, Italy

Butikken er faktisk en boghandel, med en brugt vinyl-sektion – En meget lille vinylsektion, faktisk fire bladrereoler. Den fedeste plade i de fire reoler var The Beatles Sgt Peppers Soundtrack LPen til kun 30 euro (Ja det var ironisk).

Resten af pladerne var ting som optimistiske privatpersoner sælger på DBA som “pladesamlinger til salg” James Last, Freddy, Laura Branigan, Don Johnson med mere.

At sige det var en skuffelse ville være en underdrivelse, men vi fik da set mere af Genoas snørklede middelaldergader og flere damer i let påklædning og det kan jo også noget.

Husk at søge på #pladebutikker i søgefeltet her, for at læse flere rejseberetninger fra pladebutikker over hele verden.

Part 2 er under udarbejdning indtil da kan du jo kigge lidt billeder.

En tanke om “Pladebutikker i Genoa, Italien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.