Pladebutikker i Tel Aviv part 2

Trash Addiction Tel Aviv

Jagten på værdifulde LP plader sættes ind

Det var atter tid til et kort stop i Tel Aviv, hvor der lige kunne nåes to pladebutikker og et marked inden turen igen gik hjemad. Tiden var knap og måtte ikke spildes, derfor kastede jeg mig ind i en taxa for at nå første destination Trash Addiction der ligger på Allenby Street nummer 46.

Trash Addiction Tel Aviv

Idet jeg trængte op foran døren blev den lukket og den sorthårede ejerinde låste døren, det var åbenbart tid til at hente sandwich. Så var det jo super at jeg havde skyndt mig så meget OG betalt en brutal overpris til taxachaufføren der “glemte” at sætte sit taxameter til.

Et lille kvarter senere kom damen tilbage, Butikken er utroligt lille, der var to kasser med vinyl i butikken ret undervældende, men hey nu var jeg her. Første kasse var lidt repress og lidt original tekno og hiphop. Kasse to var lokale bands fra Tel Aviv, der var også nogle 7ere, men intet jeg kendte i forvejen. Hele butikken er vel 8 kvadratmeter og fyldt til randen med t-shirts, stickers, plakater og andet gejl. Det var tid til at komme videre.

Jagten på Dyre Vinylplader forsætter

pladebutik Tel Aviv

Belært af forrige oplevelse med at blive hustlet af en taxachauffør gik jeg til næste destination, der ikke lå så langt væk. Denne pladebutik er svær at finde. Der er kun tre nødtørftigt ophængte vinylplader og et lille skilt der afslører en lang gang, hvor butikken ligger for enden.

Pladebutik nummer to

Der var heldigvis åbent. Oppe ved disken stod en ældre herre og diskuterede noget med ejeren. De var i gang med en handel åbenbart og ejeren var ikke i markedet for Gammelfars plader med Rabbi Yehuda.

Selve butikken var et lille kvadratisk rødmalet lokale med disken bagest og en lyttestation ved indgangen. Pladerne stod i to lag, oppe ved disken var en kasse med vinylsingler der kunne bladres. I midten af lokalet var også et bladremøbel som de to i hver side. På væggene hang der også plader. Blandt andet Sex Pistols, Clash, og Neil Young. Det så jo lovende ud for en ung punker!

Alting var delt op i kategorier, men man kan sagtens nå at gå hele butikken igennem på en time, flere plader er der heller ikke! Prisniveauet var ligesom i Danmark plus 10-20 % Der var nogle Israelske pres, der måske kunne sælges med fortjeneste, men det koster 90 kroner per megabyte at roame i Israel, hvilket nogle unge drenge fandt ud af i lufthavnen, da de streamede spotify på roaming 🙂

Der graves

Der var altså ingen mulighed for at slå noget op, alt måtte køre på erfaring, hukommelse og rygrad. Det er efterhånden svært at huske hele sin pladesamlig i hovedet og det sker oftere at jeg kommer til at købe en plade jeg har i forvejen.

Der var en Rage Against The Machine plade, men det var i rød vinyl og det betyder jo at det er en piratplade, ikke et officielt repress.

Det endte med at jeg heller ikke købte noget i denne vinylbutik.

Pladejagt på markedet

Carmel Market skulle være Tel Avivs største marked og endda det billigste, så der var lige tid til at smutte forbi og se om der var noget spændende vinyl. Måske noget mavedansermusik, lidt tunesisk eller andet eksotisk? Svaret på det spørgsmål var et stort nej, der var turistskrammel, grøntsager, kød, fisk og så en enkelt isenkræmmer. Alt i alt en skuffelse.

Det var så anden gang at vi har været i Tel Aviv uden at finde vinylplader.

Husk at du kan læse de gamle historier om vinyljagt ved at bruge søgefeltet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.