Plademesser besøger pladeforretninger i Barcelona

plader på loppemarked

Vinylplader i Barcelona del 2

Denne gang kommer vi på loppemarked, samt nupper et par af de klassiske pladebutikker i Barcelona.

Wah wah records Riera Baixa 14, Barcelona

Denne pladebutik har heller ikke rigtigt en facade eller et gadeskilt, så den er nem at misse. Man træder ind i et aflang lokale hvor ejeren sidder lige inden for. Halvt inde i lokalet er der to trin ned (av) hvor man helt sikkert falder ned af trappen, hvis man bliver for ivrig.

wah wah Barcelona

Diggin commence!

Der er et sindssygt stort udvalg i Wah Wah, men det hele er blandet og alt er i folie, så man kan kke tjekke standen på en brugt plade. Så man står med The Stooges Raw Power, men kan ikke se tryk, stand og land, fordi pladen er forseglet. Du kan dog gå op til disken og få åbnet en plade så du kan tjekke eksemplaret, men det bliver han hurtig træt af skulle jeg hilse at sige.

En anden ting er mængden af plader. Der er så mange at man tit skal løfte en stak på 100 plader af en bladrekasse for at se indholdet. Dette indhold er så både nye tryk, originale tryk samt enkelte brugte plader, hvor alt er i folie.

wah records Barcelona

Prisene ligger lidt over Revolver, hvor et nyoptryk af DOA 3rd annual report med Throbbing Gristle koster 14.90 Euro i Revolver koster den 16 Euro i Wah Wah. Priserne på enkelte af de brugte plader var også helt hen i vejret.

Wah Wah har et helt fantastisk udvalg af plader både brugte og nye, der er også bøger DVDer, CDer og VHS. Butikken kan helt klart anbefales, hvis man har tålmodigheden til at flytte 100 plader, hver gang man vil bladre i en kasse.

2hand butik samme gade som Wah Wah

20 plader bag disken, ret smadrede, mest lokale tryk. Lidt længere nede af gaden er en god gammeldags pantelåner, der også har vinylplader. her var der dog ikke noget at komme efter da jeg var der, men hvem ved? Manden aner intet om plader og måske står der lige præcis den hurdy Gurdy du står og mangler en dag.

Discos Subway BCN Riera Baixa 10, 08001 Barcelona

Den her butik var egentlig lukket, men i det samme jeg stod foran butikken kom en herre forbi, det var ham der skulle åbne. Han sagde at der ville gå en halv time før han var klar. Han må have set mit slukørede udtryk for han sagde til mig “Ok, 10 minutes you can look”.

Subway BCN

Jeg løb straks ind i et lille lokale, hvor der stod papkasser med vinyler, alle plader kostede 1 euro. “More vinyl at the back”, sagde manden. Halleluja! her stod to 1210ere og en mixer og der stod vel en små 4000 12 tommere og andre plader. Dette var 12tommer himlen! Promoer, whitelabels, bootlegs, secret mix, alverdens skønne ting og sager og kun ti minutter!

Jeg fik gaflet nogle 12ere og bladret lidt i rock-sektionen, der var en blandet landhandel for at sige det mildt. Nu var tiden gået og det var tid at betale, der kom lidt mængderabat med i købet og så gik turen videre.

Vinyl på loppemarked i Barcelona

Det store loppemarked i Barcelona hedder Mercat Fira de Bellcaire Els Encants, det ligger på Carrer de los Castillejos, 158, 08013 Barcelona. Rygterne siger at man skal komme tidligt for at gøre de bedste kup, eller vente til lukketid for virkelig at kunne presse priserne i bund fordi sælgerne ikke gider slæbe alle deres ting med hjem igen.

Jeg ankom ved en 11 tiden og inden for tre minutter havde jeg fundet en stand med 1400 vinylsingler. Jeg spurgte sælger hvad prisen var og han sagde 5 for 1. Super, det var en god pris jo. To timer senere havde jeg sorteret 46 singler fra. Bob Marley spansk promo, ACDC Australsk promo, The The promoer, Cut N Move promoer, Yazoos to første singler i spansk tryk og meget andet godt.

plader på loppemarked

Der var dog et problem… sælger havde ment 5 euro for 1 plade. Det væltede ligesom læsset for mig, jeg tilbød ham 1 euro per plade, men han fastholdt sine 5 for 1. Det gad jeg ikke være med til, så på dette marked kan du finde mange fine sager, men du kommer også til at betale for det.

Næste stand skulle have 3 Euro per single, men her der intet der var noget værd at høre eller sælge. Længere oppe stod en sælger, der tog 3 for de store plader og 1 euro for de små plader.

Det var mere til at føle på og et par sager røg i posen. Endnu længere oppe (hele loppemarkedet er bygget op af en bakke) var der en pladebutik! han åbnede først kl 14 den dag, så det med at komme tidligt var et dårlig tip i dette tilfælde. Her røg der også lidt 12ere i posen og priserne var yderst rimelige. Her var der både brugte plader og reissues. Alle genudgivelser var tydeligt mærket så man kunne kende forskel på dem og de brugte plader.

Der var et par stande mere, men ikke noget hvor der kunne råbes højt hurra.

Husk at du kan læse masse af andre rejseberetninger fra Berlin, Malaga, Madrid, London, Sverige og mange andre steder. Brug søgefunktionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.