Twin Peaks er tilbage! Køb soundtracket

Twin Peaks på vinyl soundtracket du skal eje

Husker du Killer Bob?

Vil du gerne se de nye episoder af Twin Peaks streamet gratis? Læs hvordan længere nede.

Snart ruller de nye sæsoner af David Lynch populære TVserie Twin peaks ud over det ganske land.
Hvor kan jeg se de nye afsnit af Twin Peaks? Det kan du på Showtimes streamingtjeneste, der samarbejder med HBO Nordic, så det korte svar er på HBO Nordic kan du se de nye afsnit af Twin Peaks.

Men, hvad har det med vinyl at gøre?

Jo ser du Simba eh… Da det første soundtrack til TVserien kom, skrev vi 1990 og de fleste var på vej over på Cdafspilleren, der var det nye smarte. Derfor står et originalt Twin peaks soundtrack i dag i cirka 350 kroner i fin fin stand.
Herunder ser du Discogs posten for den plade.

Twin peaks soundtrack
Angelo Badalamenti – Music From Twin Peaks
Label: Warner Bros. Records – 7599-26316-1
Format: Vinyl, LP, Album
Country: Europe
Released: 1990

Tracklist

A1 Twin Peaks Theme 4:45
A2 Laura Palmer’s Theme 5:08
A3 Audrey’s Dance 5:15
A4 The Nightingale 4:54
A5 Freshly Squeezed 3:48
A6 The Bookhouse Boys 3:24
B1 Into The Night 4:42
B2 Night Life In Twin Peaks 3:23
B3 Dance Of The Dream Man 3:39
B4 Love Theme From Twin Peaks 4:34
B5 Falling 5:18

Når nu TVserien bliver genoplivet vil interessen for soundtracket på vinyl eksplodere og priserne stige.

Derfor blev soundtracket genudgivet i (damm good) kaffefarvet vinyl. Det skete til en overpris på 475 kroner i visse københavnske pladeforretninger. Ingen nævnt ingen svinet til. Ironisk at det blev kaffefarvet brun, når nu Agent Cooper elsker sin kaffe black “as midnight on a moonless night”.

Medianprisen på denne plade ligger på Discogs lige over de 215 kroner for et nyt eksemplar. Derfor er vores tvivlsomme råd, gå ud og køb soundtracket nu. For det er A) et fedt soundtrack og B) Sandsynligvis en god investering. Men hey hvem kan være sikker?

Herunder ser du Discogs post for den nye version i 180 grams svedig vinyl.

Twin Peaks OST New

Angelo Badalamenti – Twin Peaks
Label: Death Waltz Recording Company – DW50
Format: Vinyl, LP, Album, Reissue, Remastered, Brown Marbled, 180 Gram
Country: USA & Canada
Released: 10 Aug 2016

Men hov der er noget galt med Twin Peaks OST (new)

Kritiske hi-fi fanatikere hævder at der er noget galt med det nye tryk og vil gerne bruge timer af din tid på at forklare, at den nye version lyder skidt, har IGD (se vores liste med vinyl fagudtryk) og generelt er for komprimeret i lyden. Death Waltz lyttede til denne kritik og lavede et pres mere, der var lige så elendigt som det første, men tredje gang var lykkens gang og nu er det til at få en version, der ikke lyder som en stegepande der braser. Hvordan ser man så forskel på de tre tryk? Det kan man ikke, de er lavet 100% ens alle tre tryk.

 

Old School vinyl, det er cool

Til gengæld kan man sige at det gamle tryk er af den årgang, hvor man for at spare på vinylen trykkede Lperene så tynde som muligt, så du måske får brug for en pladevægt for at holde pladen på pladespilleren. Soundtracket til Twin Peaks er uanset om du køber den nye eller den gamle version et mesterværk du kan lytte til igen og igen.

Det er svært at spå, specielt om fremtiden sagde Storm P. Her kan vi dog godt afsløre at du sagtens kan købe det gamle soundtrack fordi det som skrevet er en super plade og der er for meget vrøvl med det nye pres. Det gamle tryk vil holde prisen i lang lang tid.

Du kan med koden EWTP30 få 30 dages gratis prøve på Showtime, der viser de nye Twin Peaks afsnit. Så er du da igang. Husk at du kun kan se Showtime fra en amerikansk IPadresse, så du skal have gang i noget VPN.

En tanke om “Twin Peaks er tilbage! Køb soundtracket

  1. Det behøver man slet ikke bruge tid på at forklare med tekniske termer.
    Den kaffefarvede lyder bare ad helvede til. Jeg betalte over 400 for at få den hjem fra en udenlandsk forhandler. En kæmpe skandale. Havde jeg købt den i en lokal butik, var den røget tilbage igen med et frisbee-kast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.