Graduering af vinyl efter Goldmine standard

Graduering af vinyl efter Goldmine standard

Plademesser.com vil gerne være med til at nye brugere af sjældne brugte vinylplader kan være med på plademesse som de professionelle vinylhandlere. Nye og brugte vinylplader gradueres efter Goldmine gradings eller Goldmine standarden, der er skabt så alle har en ens platform, når der tales om brugte vinylplader. Lær at graduere din brugte vinyl med os.

Goldminestandarden

Mint/Perfekt stand (M): En plade i perfekt stand skal se ud som om, den lige er produceret og derved INGEN fejl på plade eller cover. Det vil sige: Ingen ridser, flossede kanter, overflade ridser eller pletter på coveret. Pladen skal helst være forseglet eller sealed som det hedder på engelsk.

Near Mint/Næsten perfekt stand (NM): Denne betegnelse bruges om plader, der er står uden fejl, men som har været i brug. Disse plader er ikke perfekte og det vil sige: Én eller få ikke hørbare ridser. En plade i næsten perfekt stand er spillet få gange og har været behandlet meget forsigtigt. Coveret er perfekt eller med meget få og ubetydelige fejl.

Very Good +/Fremragende+ (VG+) bruges, hvis pladen ligger lige under Næsten Perfekt stand, men har enkelte fejl. Under 15% af pladen må have mindre fejl.

Very Good -/Fremragende (VG-)- bruges, hvis pladen har minimal slitage og spiller perfekt. Dybe ridser findes IKKE på sådan en plade. Dybe ridser kan høres og ses tydeligt på pladen, hvor overflade ridser er ikke hørbare og ikke kan ses tydeligt.

Good+/Meget God+ stand (G+): Man kan se at pladen er brugt, der vil være overfladeskrammer af forskellig slags (fra pickuppen eller fra sleeve) og små ridser, der IKKE kan mærkes med fingeren. Holder man pladen op mod lyset, vil man kunne se mange små overflade skrammer, men under 30% af pladen må være dækket af disse. Pladen skal spille godt, men med enkelte hop eller enkelte knas.

Good-/Meget God- stand (G-): Denne plade ser brugt ud og har fejl på coveret. Pladen har været spillet meget og der vil være lidt knas, nogle hop og hørbare ridser, når pladen spiller, men overordnet spiller pladen stadig GODT og ridserne ødelægger ikke musikken. Vinyl vil ikke længere skinne og KAN se meget mat ud, hvis der ikke er passet på den.

Good/God stand (G)- Denne plade er spillet rigtig meget og ser derfor meget slidt og brugt ud. Pladen vil have tydelig baggrundsknas, der har betydning for musikoplevelsen. Dette kan være skratten eller høj knaselyd, men en plade I god stand, har stadig nogle afspilninger tilbage og derfor skal fejlene I pladen være til at holde ud at høre på. Derfor INGEN ‘hop’ i numrene. Coveret er tydeligt slidt og med mulige revner i siderne.

Poor/Dårlig stand (P): Denne plade er i meget dårlig stand. Den er praktisk talt værdiløs, medmindre det er en meget sjælden plade. Man kan ikke spille pladen, fordi ridserne er så dybe, at musikken ikke længere kan nydes. Coveret er meget slidt og brugt.