Sjældne danske punksingler Guide til sjælden punk

Sjældne danske punksingler

Punk vinylsingler guide til de sjældne

Ak ja, hvem havde troet at man kunne været blevet halvmillionær, hvis man blot havde investeret i sjældne punksingler / vinylplader frem for at stå på Krasnapolsky og hælde sort guld i halsen som om der ikke var nogen i morgen? Sådan er der jo så meget.

Less is more

Det er en meget gylden regel jo færre eksemplarer, der er udgivet/tilbage desto sjældnere og dyrere er de tilbageblevne plader. Det gælder for så vidt alle sjældne plader, ikke kun punksingler vinyl.

Pladerne er listet i mere eller mindre tilfældig rækkefølge og der mangler garanteret også nogle, men det er her at I kære læsere kommer ind i billedet, hvor I kan kommentere med de sjældne punkvinyler vi mangler!

City-x: Ude af drift Irmgardz…  IRMGS 102

Coveret er en sag for sig med en stiv dillertrold og et skilt. 1.500 trykt, den mest sjældne variant er den brækfarvede vinyl, findes også i sort vinyl, men så er det halv pris af de 1.500 kr en brækfarvet koster. Der er fire varianter i alt, gotta catchem all!

Kalashnikov: Kalashnikov HUB Records  ‎– Arne 3

Kalashnikov hub arne 2
Kalashnikov

Mmm Charlotte Bagge……om nom nom, øh Kalashnikovsinglen med en bevæbnet hesteridende indianer på coveret, indspillet i 1984 i “en hadsk og statsfjendtlig atmosfære”.

Udgivet på legendariske Hub Records, vi har set to eksemplarer i vor levetid, den fås naturligvis på Discogs til små 530 Euro. Under 500 eksemplarer.

Electric Deads: Electric Deads Electro Static Records  ONE DEAD

Electric deads single 1 dead

Ikke at forveksle med genudgivelsen på Noise and Distortion records, som du kan købe i enhver velassorteret vinylpusher for 50 Kr. Originalen med Bibi på vokal vil ramme din muldvarp for 1.500 kroner, hvis man skal tage en median på de solgte.

Electric Deads: Anti-sex EP Electro Static Records 2 Deads

Anti-sex Epen er endnu en af de dyre fra Electric Deads, også indspillet i 1982, hvor hardcore havde sin storhedstid, denne er også genudgivet på Noise and Distortion, originalen koster små 1.500 kroner.

Electric Deads: Mind bomb EP Electro Static Records 3 Deads

Mind bomb Epen indeholder mit favorittrack med ED, Fish in a pool, den er værd at eje og hvis du ønsker dette skal du såmænd kun slippe små 1.400 kroner, så der er lidt at spare i forhold til de andre.

Hvis du altså kan finde en. Igen har Noise & Distortion udgivet en piratversion, som du burde kunne anskaffe dig for 50 kr. Det er svært at sige om represset også bliver penge værd, men pt er markedet mættet med dem.

ADS City-X: BZ Støttesingle BZ-Records BZ 1

BZ Støttesingle

Indspillet i 1982 i Hookfarm studiet udgivet på BZ-Records (Faktisk var det Irmgardz der stod bag). I dag afsindigt svær at finde i rimelig stand, det kan dog lade sig gøre at finde et eksemplar og det står i 800 kroner cirka. ADS – Waiting for the War (3:56); City-X – Gensidig Afhængighed (2:47); City-X – Politi – Militær (1:47).

Kalashnikov: Skyggernes Ambassadør HUB Records Arne ?

Nok den mest sjældne danske punk vinyl single. Skyggernes ambassadør med Kalashnikov. Der er indspillet en 7er, som kun blev trykt som prøvepres. Den er senere udgivet på den compilation, som blev udsendt i anledning af ungdomshusets 20 års jubilæum.

A-siden hed iøvrigt “Skyggernes Ambassadør” og blev indspillet og komponeret til ungdoms-TV-programmet Kajplads 114. B-siden var “Famler sig frem” fra albummet “Subversion”, udsendt sep 1985. Da der findes under fem eksemplarer er prisen det sælger forlanger, hvis der nogensinde kommer en til salg.

Af nyere ting kan vi nævne Bleeder “Jeg skal dø ved Arresø” og opfølgeren i grøn vinyl. Givet ud af Peter Peter til venner efter bruddet med Sort Sol.

Kig ind igen snart, hvor vi forsætter listen, imens kan du kommentere på Twitter eller www.Facebook.com/plademesser , eller lige her.

En tanke om “Sjældne danske punksingler Guide til sjælden punk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.