FAQ om vinyl Ofte stillede spørgsmål om vinyl

Kalashnikov single

Hvordan pakker jeg en plade? Hvordan kan jeg se forskel på tryk? osv

Få svaret på alle dine kloge vinylspørgsmål lige her.

Hvor finder jeg prisen på mine plader?

Det gør du her priser på gamle plader

Hvordan pakker jeg en LP vinylplade bedst ind?

Du køber en sendekasse til vinyl i den lokale postbutik, eller logger på Ebay eller protected og køber 100 sendekasser ad gangen. Disse Lp sendekasser er specielt beregnet til vinylplader og kan holde til mange forsendelser frem og tilbage. Der findes også en butik ved navn renvinyl i Kbh, hvis man ikke gider vente. Det vigtigste er at kassen er større end pladen og ganske stiv.

Husk at tage vinylen ud af coveret, så du undgår at pladen skærer hul i coveret under transport, eller laver Ringwear.

Kalashnikov single

Kan jeg selv blande rensevæske til pladerensemaskine?

Ja det kan du, opskriften er lige her: rensevæske til pladerensemaskine.

Hvad koster verdens dyreste vinylplade? Hvem ejer den?

Det er Paul McCartney fra The Beatles med Beatles før de blev berømte, dengang hed de The Quarrymen og de indspillede en acetat med to numre i et studie. Denne acetat er nu i Sir Pauls besidddelse og han betalte over en million kroner for den.

Hvad er Danmarks dyreste vinylplade?

Det er “Facing morning” med Fleur de Lis, der blev trykt 500 styk, de 100 blev solgt og de sidste 400 destrueret. Den koster op til 40.000 kroner. Den er siden genudgivet på samme selskab i en lækker lækker dobbeltvinyl med booklet.

Er der forskel på kvaliteten af tryk fra land til land?

Ja tryk er som religion for nogle pladesamlere, men der er generelt bred enighed om at japanske pres er blandt de bedste tryk på markedet. Hi-Fi freaks siger at de kan høre forskel på de forskellige tryk. USA tryk er også generelt betragtet som ekstra god kvalitet. Om der er tryk der helt skal undgåes?

Ja Koreanske piratpres, der er meget billige kopier af plader er i så dårlig kvalitet at de kun kan afspilles få gange.

Skal mine plader stå i plastichylstre?

Det er der også for og imod. Det er et faktum at et såkald sleeve, plade charteque eller plastic cover beskytter pladens cover imod Shelfwear. Altså de små skader der opstår når man trækker et cover ud af sin pladereol. Det får dog også samlingen til at fylde mere i reolen.

Hvilken pladereol er bedst?

Det er et spørgsmål om smag og behag. Ikeas gamle EXPEDIT reoler var kraftige idet og derfor særdeles velegnet til at opbevare plader i. IKEA har for et år år siden gjort kvaliteten af deres reoler tyndere. Så lad være med at sætte for mange plader ind i dem. I USA sælges de gamle EXPEDIT reoler dyrt til samlere der ønsker en solid reol til deres plader. Reolen hedder i dag Kallax.

Hvordan finder jeg standen på en plade?

Du læser denne guide til graduering af vinyl efter Goldmine standard.

Hvor kan jeg sælge mine brugte LP plader?

Du kan gøre tre ting. 1. Graduere og prissætte selv og tjene mest over lang tid. 2. Graduere og lave en auktion i en Facebookgruppe eller fast pris på DBA. Dette tager kort tid og giver rimelig afkast, hvis prisen er sat rigtigt fra start. 3. Aflevere dine plader i den lokale pladebutik, det går stærkt, du er af med pladerne, men har fået den dårligste pris af de tre optioner.

Hvordan finder jeg prisen på mine gamle plader?

Du kigger her! Prissætning af vinyl

Har du et spørgsmål, så stil det i kommentatfeltet, så prøver vi at finde et svar.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.